Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sjajna predstava Duranta, Warriorsi svladali Lakerse u Kini

Sedam je novih NBA susreta odigrano u predsezoni, jučer popodne su Warriorsi svladali Lakerse, a tijekom noći su odigrane i ostale utakmice.

Warriorsi su u Pekingu svladali Lakerse rezultatom 100:95, iako pomalo “nepravedno”. Naime, Lakersi su bili bolji kroz prve tri četvrtine, da bi Warriorsi dobili posljednju s uvjerljivih 31:15 i tako slavili. Tijekom predsezone sve ekipe u posljednjim četvrtinama koriste igrače s klupe i one koji se bore za ugovor s momčadi, no Mark Jackson odlučio je poslati svoju najbolju ekipu na teren koja je bila uvjerljivo bolja protiv rezervi Lakersa.

Prvo ime susreta bio je David Lee s 31 poenom za 38 minuta igre, dok je Steph Curry ubacio 24 poena i podijelio 7 asistencija. Najbolji kod Lakersa bio je Nick Young s 18 poena, dok je Chris Kaman ubilježio double-double od 14 poena i 10 skokova.

Washington Wizardi su sa 100:82 na svome terenu svladali aktualne NBA prvake, Miami Heat. Ključ ovoga susreta bila je treća četvrtina, u kojoj su Wizardsi napravili 16 poena prednosti i do kraja utakmice mirno igrali i očuvali prednost. Tijekom ove sjajne četvrtine Wizardse je vodio Bradley Beal koji u tom periodu ubacio 12 od svojih 29 poena.

John Wall se pobrinuo za ostale aspekte igre te je uz 13 poena podijelio 8 asistencija i “ukrao” 5 lopti. Kod Miamija je trojac JamesWadeBosh odigrao oko 25 minuta svaki, te su imali i slične učinke. Wade je ubacio 14 poena, Bosh 13 uz 8 skokova, a James 10 uz po 4 skoka i asistencije.

Zanimljiv je bio susret Brooklyn Netsa i Boston Celticsa, prvi puta da Paul Pierce u životu igra protiv “svojih” Celticsa. Susret se odigrao u Barclays Centru, domu Netsa, koji su uspjeli slaviti rezultatom 82:80. Nijedna se ekipa nije uspjela odvojiti na značajniju prednost tijekom susreta, tako da je i pravedno da se susret riješio u posljednjim sekundama. Chris Johnson pogodio je dva slobodna bacanja i postavio konačan rezultat sedam sekundi prije kraja. Posljednji napad Celticsa pokušao je realizirati Courtney Lee, ali je promašio šut s poluodstojanja.

Brook Lopez predvodio je Netse s 20 poena, dok je Andray Blatche, koji je igrao u početnoj petorci umjesto Kevina Garnetta koji je cijeli susret odgledao s klupe, upisao 14 poena. Pierce je svojoj bivšoj momčadi postigao samo 4 poena, ali je popunio statističke stupce s 10 skokova i 5 asistencija. Najbolji kod Celticsa bio je Lee s 14 poena, ali na njihovu žalost promašio je posljednji šut za produžetak. Po 12 poena postigli su Kris Humphries i Jeff Green.

O ostalim susretima ukratko – Los Angeles Clippersi svladali su Phoenix Sunse sa 102:96, a do pobjede ih je vodio Chris Paul s 24 poena i 9 asistencija, dok su po 15 poena ubacili Willie Green i Byron Mullens. Sunse je s 20 poena predvodio Goran Dragić.

Sjajnu igru prikazao je Kevin Durant u pobjedi Oklahome 109:81 nad Denver Nuggetsima. Durant je zatrpao koš Denvera s 36 poena u samo 23 minute igre te ponovno jasno dao do znanja da rezultati ekipe tijekom regularne sezone neće puno patiti dok se Russell Westbrook oporavlja od ozljede koljena. Neraspoložene Nuggetse predvodili su Andre Miller i Nate Robinson s po 10 poena.

Memphis je s tijesnih 102:99 svladao Milwaukee i to zahvaljujući seriji 10-2 u posljednjoj minuti. Quincy Pondexter ubacio je 24 poena, a Marc Gasol 18 poena, uz 7 asistencija i 6 skokova za pobjednike. Najbolji kod Bucksa bio je novopridošli Brandon Knight s 19 poena. Charlotte Bobcatsi svladali su Cleveland Cavalierse s 92:74 predvođeni s 14 poena Kembe Walkera i 13 Geralda Hendersona. Kod poraženih su po 15 poena postigli Kyrie Irving i C.J. Miles.

NBA predsezona, rezultati:

Golden State Warriors – Los Angeles Lakers 100:95
Miami Heat – Washington Wizards 82:100
Charlotte Bobcats – Cleveland Cavaliers 92:74
Brooklyn Nets – Boston Celtics 82:80
Memphis Grizzlies – Milwaukee Bucks 102:99
Oklahoma City Thunder – Denver Nuggets 109:81
Phoenix Suns – Los Angeles Clippers 96:102

Latest Posts

NE PROPUSTITE