Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sjajni Boston došao na korak do Finala

Treæom uzastopnom pobjedom protiv Miamija (94:90) košarkaši Bostona približili su se na korak do plasmana u veliki finale NBA lige.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: LeBron James (30)
  • Asistencije: Rajon Rondo (13)
  • Skokovi: Udonis Haslem (14)
  • Ukradene lopte: Rajon Rondo (4)
  • Blokade: Kevin Garnett (2)

Nakon dva slavlja u svome TD Gardenu, èime su izjednaèili u finalnoj seriji Istoène konferencije na 2-2, Celticsi su zadržali pobjednièki ritam i u American Airlines Areni i došli u poziciju da u èetvrtak, ponovno pred vlastitim navijaèima, osiguraju veliki finale. No, trener Doc Rivers ne dopušta nikakvu euforiju.

“Još uvijek nismo napravili ništa. Igramo protiv vraški dobre momèadi koja nam ništa neæe pokloniti. Moramo sami to uzeti”, istaknuo je Rivers.

Kevin Garnett je završio utakmicu s 26 koševa i 11 skokova, Paul Pierce je dodao 19 poena, ukljuèujuæi i iznimno važnu tricu preko LeBrona Jamesa kojom je Boston 53 sekunde prije kraja poveo s 90:86. Vraæao se Heat dvaput na dva koša zaostatka, ali bolje od toga nije mogao. Rajona Ronda u utorak nije služio šut (3-15), ali je “isporuèio” novih 13 asistencija, Ray Allen i Mickeal Pietrus su dodali po 13 koševa, a Brandon Bass 10.

S druge strane, u Miamiju su veæ tradicionalno najbolji bili James s 30 poena i 13 skokova, te Dwyane Wade s 27 koševa, ali nijedan drugi igraè nije ubilježio dvoznamenkasti broj poena. Nije pomogao ni povratak Chrisa Bosha nakon ozljede, odigrao je 14 i pol minuta i ubacio devet koševa. Uz to, u posljednjoj je èetvrtini James osam minuta bio bez koša.

“Nismo htjeli biti u ovoj situaciji, ali ni u jednom trenutku u ovoj seriji nismo poletjeli previsoko, baš kao što sada nismo pali. Imali smo priliku kod kuæe preuzeti vodstvo, ali nismo je iskoristili, tako da sada moramo iæi u Boston i dobiti utakmicu”, zakljuèio je James.

Zanimljivo, Pierce, Garnett, Rondo i Allen su se deveti put zajednièki našli u situaciji da u doigravanju igraju petu utakmicu serije pri rezultatu 2-2. I deveti su put pobijedili.

Latest Posts

NE PROPUSTITE