Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sjajni Celticsi vratili prednost u seriji

Na najbolji moguæi naèin košarkaši Boston Celticsa su odigrali treæu utakmicu playoff serije protiv Philadelphije, te tako kompenzirali poraz na domaæem terenu u drugoj utakmici. Od samog poèetka utakmice se moglo primijetiti kako su se glavni igraèi zelenih posebno “napalili” za utakmicu.

Agresivnost je bila za barem 50%  veæa nego prošlu utakmicu, vidjela se odluènost i želja za pobjedom, reket se konstantno napadao, a igra u napadu je bila fenomenalna. Samo pogled na konaèan rezultat i postignutih 107 koševa to i dokazuje.

Nakon prve èetvrtine na terenu je postojala samo jedna ekipa, te su tako igraèi Bostona još jednom dokazali srce pobjednika.

Philadelphia je s druge strane igrala onako kako je Boston igrao u drugoj utakmici, s dosta izolacija, slabo kretanja, a i dvije središnje èetvrtine su odigrali loše kao i Boston utakmicu ranije. U te dvije èetvrtine su postigli ukupno 33 koša, koliko su imali i na kraju prve.

Nakon poèetne tri minute sa, za ovu seriju uobièajenim, dobrim obranama i promašenim šutevima, uslijedilo je razdoblja s dobrim napadima. Prvo su domaæini zaredali nekoliko napada s uspješnim završecima, te su stigli do prednosti od 10:4. Meðutim, vrlo brzo slijedi odgovor Bostona, te s osam uzastopnih koševa stižu do prednosti. Do kraja èetvrtine nastavilo se igrati dosta efikasno, te je na kraju rezultat iznosio 33:28 za domaæine. Philadelphia je imala 68% šuta. Treba dodati kako je od Bostonovih 28, 22 postigao dvojac Rajon Rondo i Paul Pierce, i to uzastopno.

U drugoj èetvrtini se budi i Kevin Garnett, te sa šest uzastopnih koševa približava Boston na samo poen zaostatka. Serija Bostona se nastavila, te su ukupno napravili seriju od  21-6, odnosno nakon 33 koša u prvoj èetvrtini, Philadelphia je u 7 minuta postigla samo 6 koševa. Sve to je rezultiralo vodstvom Celticsa od deset razlike, 49:39, a do poluvremena su tu prednost nadogradili s jednim poenom više.

Boston nastavlja s odliènom igrom i u drugom dijelu, te u poèetnih èetiri minute radi seriju 11-2, s kojom se odvajaju na velikih 20 poena razlike, 71:51. Do kraja èetvrtine nisu niti pomislili smanjiti u brzinu niže, a kamoli to stvarno uèiniti. Dvije minute prije kraja imali su 9-11 pogoðenih šuteva u èetvrtini. To su malo pokvarili u preostalom dijelu utakmice, ali s 89 poena na kraju èetvrtine, te 23 poena prednosti, uspjeli su prelomiti utakmicu prije nego je to itko mogao iti zamisliti.

U posljednjoj èetvrtini mirno su održavali razliku na više od 20 poena, te su èak mogli i odmarati svoje igraèe za èetvrtu utakmicu u petak.

Kevin Garnett je bio najbolji strijelac s 27 poena i 13 skokova, Paul Pierce je dodao 24 uz 12 skokova, a Rajon Rondo 23 koša i 14 asistencija.

Kod domaæina Thaddeus Young je bio prvi strijelac s 22 koša, Jrue Holiday dodao je 15 uz 9 asistencija i 6 skokova, a Lou Williams 13.

Latest Posts

NE PROPUSTITE