Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sjajni Spursi razbili Thunder i poveli s 2-0

Košarkaši San Antonio Spursa demonstrirali su silu u noæi s utorka na srijedu kada su sa 120:111 bili bolji od Oklahome City Thundera u 2. utakmici finala Zapadne konferencije NBA lige.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Tony Parker (34)
  • Asistencije: Russell Westbrook (8)
  • Skokovi: Tim Duncan (12)
  • Ukradene lopte: Kevin Durant (3)
  • Blokade: Serge Ibaka (4)

Tony Parker predvodio je Spurse do pobjede s 34 ubaèena koša i osam asistencija, a njemu se s 20 prikljuèio Manu Ginobili, odnosno rookie Kawhi Leonard s 18. Konaèan rezultat ne otkriva koliko je teksaška momèad ustvari bila dominantna u ovome susretu, u kojem je imala i 20-ak poena razlike.

Ovom pobjedom Spursi su postavili novi rekord NBA lige po broju uzastopnih pobjeda u regularnom dijelu sezone i doigravanju zajedno. San Antonio je trenutno na nizu od 20. pobjeda (kraj regularnog dijela sezone i doigravanje) èime je za jednu pobjedu nadmašio Los Angeles Lakerse koji su u sezoni 2000./2001. imali 19 pobjeda prije negoli ih je Philadelphia pobijedila u prvoj utakmici finala. Lakersi su nakon toga pobijedili u iduæe èetiri utakmice i uzeli naslov.

San Antonio je izgledao jako, jako dobro. Nemali broj puta su akcije Spursa završavale otvorenim šutom, prilikom kojeg se igraè èak imao dovoljno vremena i “namjestiti” za isti. Izuzmemo li posljednju èetvrtinu, Thunder je izgledao izgubljeno na terenu i pitanje je hoæe li i kako Scott Brooks riješiti taj problem.

Kevin Durant, James Harden i Russell Westbrook postigli su kombinirano 88 koševa za Thunder, ali ni to nije bilo dovoljno da izbjegnu drugi uzastopni poraz, po prvi put nakon poèetka travnja.

Spomenimo i da je San Antonio imao sjajan postotak šuta iz igre (55.1), dok je Thunder bio na “samo” 42 posto. Ostale brojke su bile više-manje izjednaèene, ali je kvaliteta bila debelo na strani sjajnih Spursa.

Treæa utakmica finala Zapadne konferencije igra se u noæi s èetvrtka na petak u Oklahomi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE