NBA skauti impresionirani Hezonjom

Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja i njegov agent Arn Tellem su prije nekoliko dana javno objavili da Hezonja izlazi na draft a to gotovo sigurno znači da neće potpisati produljenje ugovora s Barcelonom.

Dubrovčanin je nezadovoljan minutažom koju mu je ove sezone udijelio Xavi Pascual, i želi iskoristiti činjenicu što među igračima koji će izaći na draft visoko kotira i uživa ugled NBA skauta i trenera. Hezonja se odlično kreće na mock tablicama (predviđanja pozicija za svakog igrača op.a.) i sasvim je izvjesno da će biti biran u top 10. Prema ESPN-ovoj tablici Hezonja je označen kao potencijalni 8. pick. Ugledni DraftExpress vidi ga na 7. poziciji kao i NBADraft. Stručnjak za mlade talente i jedan od najboljih skauta u svijetu, te suradnik DraftExpressa Mike Schmitz vidi Hezonju na visokom 5. izboru. Stručnjaci su impresionirani njegovim fizikalijama i atleticizmom, šutom i agresivnosti u igri kao i činjenicom da je ravnopravno igrao s profesionalcima u Europi.

Neimenovani NBA skaut rekao je sljedeće za Hezonju: „Obožavam ga! Volim i Justisea Winslowa, ali znate, da je ovaj dečko (Hezonja) bio na koledžu mislim da bi svi bili ludi za njim. Opasan je, atleta je i fantastičan šuter. Jednostavno zna kako se igra košarka. Biti će jako jako dobar NBA igrač. Među svim krilima na ovom draftu on je prvi kojeg bi odabrao“, prenosi ESPN.