Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA skauti impresionirani Hezonjom

Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja i njegov agent Arn Tellem su prije nekoliko dana javno objavili da Hezonja izlazi na draft a to gotovo sigurno znači da neće potpisati produljenje ugovora s Barcelonom.

Dubrovčanin je nezadovoljan minutažom koju mu je ove sezone udijelio Xavi Pascual, i želi iskoristiti činjenicu što među igračima koji će izaći na draft visoko kotira i uživa ugled NBA skauta i trenera. Hezonja se odlično kreće na mock tablicama (predviđanja pozicija za svakog igrača op.a.) i sasvim je izvjesno da će biti biran u top 10. Prema ESPN-ovoj tablici Hezonja je označen kao potencijalni 8. pick. Ugledni DraftExpress vidi ga na 7. poziciji kao i NBADraft. Stručnjak za mlade talente i jedan od najboljih skauta u svijetu, te suradnik DraftExpressa Mike Schmitz vidi Hezonju na visokom 5. izboru. Stručnjaci su impresionirani njegovim fizikalijama i atleticizmom, šutom i agresivnosti u igri kao i činjenicom da je ravnopravno igrao s profesionalcima u Europi.

Neimenovani NBA skaut rekao je sljedeće za Hezonju: „Obožavam ga! Volim i Justisea Winslowa, ali znate, da je ovaj dečko (Hezonja) bio na koledžu mislim da bi svi bili ludi za njim. Opasan je, atleta je i fantastičan šuter. Jednostavno zna kako se igra košarka. Biti će jako jako dobar NBA igrač. Među svim krilima na ovom draftu on je prvi kojeg bi odabrao“, prenosi ESPN.

Latest Posts

NE PROPUSTITE