Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Škola u Mianyingu otuðila djeci lopte s potpisom O’Neala

Velika košarkaška zvijezda NBA lige, Shaquille O’Neal (37), ovog je tjedna posjetio Kinu, a prilikom svog proputovanja otišao je i u provinciju Seèuan, koju je prošle godine u svibnju zadesio razoran potres katastrofalnih posljedica.

China Daily piše da je O’Neal posjetio i jednu školu u Mianyangu, te da je ondje potpisao èetiri košarkaške lopte i podijelio ih èetvorici uèenika spomenute škole.

Meðutim, kineski dnevnik dodaje da su iste lopte kasnije djeci oduzete od strane školskih dužnosnika, radi èega su intervenirale i obitelji uèenika, te je cijela stvar završila u medijima.

“Nisam mogao zamisliti da se tako nešto dogodi. Mogu zamisliti kako su razoèarani bili” citira O’Nealovu izjavu China Daily.

Kako bi im ponovo vratio osmijehe na lice, novi centar Cleveland Cavaliersa je po povratu u SAD ponovno potpisao èetiri lopte i poslao ih uèenicima.

“Htio sam im poruèiti da su mi simpatièni i da ne želim da plaèu zbog svega” dodao je vlasnik èetiriju NBA prstena.

U jednom internetskom istraživanju novinarske agencije Xinhua, èak 90% od ukupno 3.200 ljudi izjasnilo se da škola nije imala pravo oduzeti darove uèenicima. Komentari anketiranih uglavnom su bili da su školski službenici oduzeli lopte sa Shaqovim potpisom kako bi ih mogli darivati vlasitoj djeci, što su ovi negirali rekavši da æe one biti izložene u školi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE