Thursday, November 30, 2023

ZADNJE OBJAVE

Skraæena NBA sezona nadmašila oèekivanja

Umjesto sezone s 82 utakmice, zbog lockouta i kasnog starta, košarkaši æe u NBA ligi odraditi 66 susreta bez doigravanja, a zbog vrlo dobrih pokazatelja pojavili su se èak i zahtjevi za trajno ovakvim formatom natjecanja.

Zamjenik povjerenika NBA lige Adam Silver odbacio je nagaðanja kako bi èelnici lige zbog brojnih pozitivnih odjeka mogli kao dugoroèno rješenje izabrati sezonu sa 66 utamica.

“Ako sezonu skratimo poput ove, ostajemo bez znaèajnih prihoda. Igraèima bi pripalo manje novca, pa je naše mišljenje da je ovaj format bio dobar samo zbog poznatih razloga iz kojih je sezona kasnila”, izjavio je Silver u èetvrtak.

“Naèin na koji je odigrana ova sezona dogovoren je sa sindikatom igraèa kako bi se maksimizirala dobit, te kako bi odigrali što autentièniju sezonu”, dodao je Silver.

Konaèni pokazatelji su pred sam kraj natjecanja u regularnom dijelu sezone više nego ohrabrujuæi jer je publika zbog gustog rasporeda uživala u uèestalim velikim dvobojima, a što je vrlo važno taj ritam nije donio više ozljeda igraèa. U razgovoru za Associated Press zadovoljstvo tim pokazateljima iskazao je i povjerenik lige David Stern.

“Kolièina ozljeda na razini je prošle sezone, pa na koncu mogu reæi da smo uspjeli izvuæi maksimum nakon kraja lockouta”, zakljuèio je Stern koji je najavio i NBA svjetsku turneju. Ekshibicijske utakmice pred poèetak naredne sezone najbolji svjetski košarkaši odigrat æe u europskim metropolama Berlinu, Istanbulu, Barceloni i Milanu, te u kineskim Šangaju i Pekingu. Prema najavama Boston i Dallas æe odigrati po dvije utakmice na europskom tlu.

Takoðer je Stern izvjestio da su dvorana New York Knicksa Madison Square Garden, te dom buduæih Brooklyn Netsa Barclays Center zainteresirani za organizaciju All-Star susreta iduæe sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE