Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Skroman nastup Bendera i teška ozljeda Nurkića

Od hrvatskih igrača noćas je nastupio jedino DRAGAN BENDER (23 minute, 4p-3s, šut 1/2) čiji su ‘Sunsi’ posjetili jedan od najzahtjevnijih gostujućih terena u NBA ligi. ‘Jazz’ je borbu koju vodi sa ‘Spursima’, ‘Clippersima’ i ‘Thunderom’ za što bolji plasman između petog i osmog mjesta Zapada, nastavio uvjerljivom pobjedom nad sastavom iz Arizone. Najzaslužniji za nju bio je francuski centar Rudy Gobert koji je iz igre i sa linije slobodnih bacanja pogodio po 9 puta iz 11 pokušaja, ukupno postigavši 27 poena, uz 10 skokova. Sa šest noćašnjih i ukupno 275 zakucavanja u sezoni postao je i novi rekorder NBA lige, pretekavši Dwighta Howarda (269 u sezoni 2007/08). Inače, broj zakucavanja prati se od sezone 1997/98. S druge strane, nezaustavljiv je bio Devin Booker koji je susret okončao sa čak 59 poena (šut 19/34, bacanja 16/17). Za razliku od Bookera, lošu predstavu imao je povratnik iz Kine Jimmer Fredette koji je pogodio samo jednu od deset ispucanih lopti (trice 0/5).

Igrači ‘Orlando Magica’ i dalje se ‘koprcaju’ na devetom mjestu Istoka, jednom ispod onih koja vode u playoff. Nekako su to doigravanje i zaslužili, jer svojim su nastupima pobrali dosta simpatija, a i momčadi su koja je napravila više od očekivanog. U krajnjem slučaju, ‘lansirali’ su nakon dugo vremena i jednog igrača na ‘All-Star’ susret. Naravno, riječ je o Crnogorcu Nikoli Vučeviću koji je i u pobjedi protiv jakih ‘Sixersa’ ponovno blistao završivši utakmicu sa 28 poena, 11 uhvaćenih lopti i 4 asistencije čime je bio prvi strijelac i prvi skakač zahtjevnog susreta. Sjajan je bio i drugi ‘Magicov’ Europljanin, Francuz Evan Fournier (24p-7a), dok je goste iz Philadelphije, koji su nastupili bez Australca Bena Simmonsa, predvodio Kamerunac Joel Embiid (20p-10s).

Iako se to očekivalo, Memphis noćas ipak nije ‘pogodila grmljavina’, niti je Russell Westbrook bio munjevit kao inače. Domaći ‘Grizzliesi’, koji su nastupili bez svog ‘šefa’ Mikea Conleya, ipak su od početka uspjeli kontrolirati stanje na terenu te su na kraju slavili protiv ‘Thundera’ čiji su najefikasniji igrači bili Paul George (30p-12s) i Nijemac Dennis Schroder (25p). Jedan od igrača Ace Petrovića u brazilskoj reprezentaciji, Bruno Caboclo, bio je sa učinkom karijere najefikasniji ‘Grizli’, a uz 24 poena imao je i 11 skokova. Brlog ‘Grizlija’ postaje sve neugodniji, jer u posljednje vrijeme tamo su redom padale playoff momčadi – ‘Blazersi’, ‘Jazz’, ‘Rocketsi’, sada i ‘Thunder’.

Posljednji noćašnji susret donio je velikih uzbuđenja, a na kraju i užasne slike. ‘Blazersi’ su u Portlandu očekivano svladali ‘Brooklyn Netse’ pa su i dalje u ravnopravnoj utrci sa ‘Rocketsima’ za impresivno treće mjesto Zapadne konferencije. Međutim, nitko nije očekivao da će do pobjede doći tek nakon dva odigrana produžetka. Ove godine sjajni D’Angelo Russell (39p-9s-8a) doveo je svoje ‘Mrežice’ jako blizu iznenađenju, a da se ono ipak ne dogodi ponajviše su brinuli BiH centar Jusuf Nurkić (32p-16s-5a) i organizator igre ‘Blazersa’ Damian Lillard (31p—6s-12a). Nažalost, u drugom produžetku došlo je do ove stravične Nurkićeve ozljede (ne preporuča se gledanje osjetljivijim osobama): https://www.youtube.com/watch?v=d6ODpgJ69-w.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE