Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Slavlje Bogdanovića i Zupca, najbolja utakmica večeri pripala Warriorsima!

‘Jazz’ je spojio dvije pobjede i došao do omjera 6-4. Odigrali su dovoljno dobru utakmicu za svladati ‘Pistonse’ koji su napadački bili poprilično neraspoloženi. ‘Jazz’ je imao više raspoloženih igrača među kojima ovaj put nije bio i BOJAN BOGDANOVIĆ koji je odigrao 30 minuta i ubacio 7 poena (3/11, trice 0/5, bacanja 1/2) čemu je dodao 6 skokova. ‘Jazz’ je bio u vodstvu od samog početka, dok domaćini niti jednom nisu došli do poravnanja, a najopasnije su zaprijetili u posljednjoj dionici kada su spustiti zaostatak na ‘minus 5’. Donovan Mitchell predvodio je ‘Jazz’ sa 28 poena, Mike Conley dodao ih je 22, uz 6 asistencija i 5 skokova, dok je Rudy Gobert bio prvi skakač utakmice (4p-19s). Kod ‘Pistonsa’ Jerami Grant ubacio je najviše, 28 poena.

Pobjedu su upisali i ‘Clippersi’, i to na svom terenu protiv ‘Bullsa’ koji su u zadnjih nekoliko utakmica pokazali koliko su neugodni. U ‘Staples’ centru vodila se velika bitka, ‘Clippersi’ su preuzeli vodstvo tricom Nicolasa Batuma dvije i pol minute prije kraja i do kraja susreta nisu ispustili prednost. Zach LaVine je također tricom smanjio na 126:125, nakon čega Paul George s linije slobodnih bacanja podiže na 128:125. LaVine ne uspijeva pogoditi još jednu tricu pa George s nova dva bacanja rješava pitanje pobjednika. Kawhi Leonard ubacio je 35 poena (trice 7/9), Paul George 28 poena (trice 5/8) uz 9 asistencija i 7 skokova, a Lou Williams 21 poen. IVICA ZUBAC je za 16 minuta postigao 5 poena (2/6 za dva, 1/2 slobodna) te dodao 7 skokova. Kod ‘Bullsa’ sjajan je bio LaVine s 45 poena (trice 10/16), 7 skokova i 7 asistencija. 

‘Spursi’ LUKE ŠAMANIĆA, koji ni ovaj put nije ulazio u igru, poraženi su u Minneapolisu zahvaljujući loše odigranoj posljednjoj četvrtini u kojoj su domaći ‘Vukovi’ preokrenuli rezultat i na kraju zasluženo slavili, iako su opet bili bez Karla-Anthonyja Townsa. Za njihovu treću pobjedu u 10 odigranih utakmica, i prvu nakon 7 uzastopnih poraza, najzaslužniji su D’Angelo Russell (27p-5s-5a) i Malik Beasley (24p). U odsustvu DeMara DeRozana, goste iz San Antonija ovaj put je predvodio Lonnie Walker IV (25p).

Uz ‘Jazz’, još su tri momčadi slavile u gostima, a najmanje se očekivalo da će među njima biti i ‘Oklahoma’ pred kojom je stajao dvoboj sa ‘Brooklyn Netsima’. Međutim, već je prva četvrtina (29:41) nagovijestila iznenađenje do kojega su ‘Thunder’ nosili Shai Gilgeous-Alexander (31p-6s-7a) i Hamidou Diallo (25p). U redovima domaćih ‘Mrežica’ opet nije bilo ‘čudaka’ Kyrie Irvinga, a njihov uvjerljivo najbolji strijelac bio je Kevin Durant (36p-11s).

‘Lakersi’ su do nove, ukupno osme pobjede, stigli na terenu ‘Rocketsa’ u Houstonu, a najviše koševa na ovoj utakmici, u kojoj nije nedostajalo ni nervoze: https://www.youtube.com/watch?v=m6m-a7WzJT0, ubacio je Anthony Davis (27p). LeBron James je opet bio raznovrstan (18p-7s-7a), dok je u sastavu domaćina još jednom odskočio Christian Wood (23p) koji je i najavljivao odličnu sezonu. Inače, gosti iz L.A.-a su većinu posla odradili u prvom poluvremenu nakon kojeg su na odmor otišli sa +19.

I ‘Nuggetsi’ su u New Yorku, igrajući protiv tamošnjih ‘Knicksa’, neizvjesnost otklonili tijekom prve dvije četvrtine (38:59). Iako nije imao posebno impresivne brojke kakve često zna imati, Nikola Jokić (22p-10s-5a) je opet odigrao na višoj razini od svojih suigrača, dok su domaćini imali najefikasnijeg igrača utakmice, i to u liku Juliusa Randlea (29p-10s-5a).

U San Franciscu je odigrana i najuzbudljivija utakmica večeri. ‘Warriorsi’ su tako stigli već do šeste pobjede iako je njihova prva zvijezda Steph Curry imao očajnu šutersku večer (11p-9s-6a, šut 2/16, trice 1/10). Kanađanin Andrew Wiggins za ‘Ratnike’ je ubacio najviše (17p), dok je nesretno poražene ‘Raptorse’ predvodio Pascal Siakam (25p-11s).

Latest Posts

NE PROPUSTITE