Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Slavlje Houstona na Filipinima, Kingsi bolji od Lakersa

Sinoć su odigrane nove četiri utakmice NBA predsezone, uključujući susret na Filipinima između Houston Rocketsa i Indiana Pacersa.

Utakmica na Filipinima bila je prva utakmica NBA predsezone ikad održana u toj državi. Košarkaši Houstona slavili su rezultatom 116:96 u kvalitetnoj utakmici između dviju ekipa koje bi trebale biti prvi vrhu svojih konferencija. Kako je predsezona vrijeme za eksperimente, tako je trener Rocketsa Kevin McHale u početnu petorku uvrstio Patricka Beverleyja i Terrencea Jonesa umjesto Jeremyja Lina i Donatas Motiejunasa, što se pokazalo kao dobar potez.

Houston je vodio od prvog do posljednjeg napada na utakmici te njihova pobjeda nikada nije bila upitna. Predvodio ih je James Harden s 21 poenom, dok je ponovno dobru partiju pružio Omri Casspi sa 17 poena i 10 skokova i tako nagovijestio da bi mogao imati veću minutažu i u regularnog sezoni. Dwight Howard ubacio je 9 poena za svoju novu ekipu. Paul George bio je najbolji kod Pacersa sa 17 poena, dok ih je David West ubacio 14.

Ove će dvije ekipe ponovno odigrati međusobnu utakmicu u nedjelju, ovoga puta na Tajvanu.

Miami Heat je rezultatom 112:107 svladao Detroit Pistonse u prvoj predsezonskoj utakmici za Dwyanea Wadea, koji je propustio njihov prvi susret. Miami je imao inicijativu tijekom cijelog susreta, tek je na kraju došlo do neizvjesnosti, ali igrači Heata uspjeli su susret uspješno privesti kraju mirnim izvođenjem slobodnih bacanja.

Ponovno je Chris Bosh bio prvo ime aktualnih NBA prvaka, Pistonsima je utrpao 28 poena za 24 minute, dok su ostale zvijezde ekipe bile manje učinkovite te je Wade ubacio 8 poena, a LeBron James 9, uz 7 asistencija. Kod Pistonsa, za koje nisu igrali Brandon Jennings i Rodney Stuckey (koji je slomio kost u palcu prilikom zatvaranja vrata automobila i mora na operaciju), istaknuo se Will Bynum s 28 poena, a vrlo dobro odigrao je i Andre Drummond s 21 poenom i 11 skokova.

Košarkaši Minnesota Timberwolvesa bolji su bili od Milwaukee Bucksa rezultatom 98:89 i tako upisali drugu pobjedu u trećem predsezonskom susretu. Bucksi su imali prednost tijekom prve četvrtine, no odmah pri početku druge Minnesota prelazi u vodstvo koje uspijeva, uz nešto poteškoća, održati do kraja. Uspjeli su Bucksi doći na samo jedan poen zaostatka pet minuta prije kraja, ali do isteka vremena utakmice ubacili su samo još dva poena te nisu uspjeli napraviti preokret.

Najbolji kod Minnesote bio je Othyus Jeffers, nedraftirani igrač kojemu će ovo biti treća sezona u ligi, s 13 poena i 6 skokova, a rookie Shabazz Muhammad ubacio je 11 poena. Kevin Love i Ricky Rubio nisu se naigrali budući da su na parketu bili samo 11 minuta. Dobru utakmicu za Milwaukee odigrao je John Henson sa 16 poena (šut 8/12), a dobar je bio i novopridošli Caron Butler s 13 poena.

Nakon poraza od Golden State Warriorsa, igrači Sacramento Kingsa uspjeli su svladali Los Angeles Lakerse sa 104:86 u Las Vegasu. Neizvjesnost je trajala kroz prvo poluvrijeme, da bi drugih 24 minute igre u potpunosti pripalo igračima Kingsa koji su došli do uvjerljive pobjede.

Travis Outlaw ubacio je 18, a DeMarcus Cousins 16 poena (uz 12 skokova), a raspoloženi su bili i rookie igrači Ben McLemore s 12 i Ray McCallum s 10 poena. Najbolji kod Lakersa bio je Jodie Meeks s 19 poena, dok je 17 ubacio Nick Young. Pau Gasol susret je završio s 13 poena, a Nash se nije upisao među strijelce, ali je igrao samo 8 minuta zbog problema s gležnjem.

Pred Lakersima sada je put u Kinu, gdje će odigrati dva susreta sljedeći tjedan protiv Golden State Warriorsa.

NBA predsezona, rezultati:

Houston Rockets – Indiana Pacers 116:96
Miami Heat – Detroit Pistons 112:107
Minnesota Timberwolves – Milwaukee Bucks 98:89
Sacramento Kings – Los Angeles Lakers 86,

Latest Posts

NE PROPUSTITE