Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Slavlje Lakersa u sedmoj, uvodna pobjeda Bostona

Los Angeles Lakersi izbjegli su sudbinu da postanu tek deveta momèad u NBA povijesti koja je prokockala vodstvo 3-1 u doigravanju najjaèe košarkaške lige svijeta.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Garnett (29)
  • Asistencije: Rajon Rondo (17)
  • Skokovi: Andrew Bynum (18)
  • Ukradene lopte: Metta World Peace (4)
  • Blokade: Andrew Bynum (6)

Španjolac Pau Gasol odigrao je veliku utakmicu u noæi sa subote na nedjelju kada su njegovi Lakersi upisali 96:87 pobjedu u sedmom susretu prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije protiv Denver Nuggetsa. Upisao je Gasol 23 poena, 17 skokova i šest asistencija.

Najbolji igraè Lakersa, Kobe Bryant, imao je, za razliku od prijašnjih utakmica, veliku podršku svojih suigraèa. Steve Blake ubacio je 19 poena, najviše u karijeri u doigravanju, Andrew Bynum 16, uz 18 skokova, a povratnik nakon sedam utakmica suspenzije Metta World Peace ubacio je 15 poena. Bryant je stoga potrošio svega 16 lopti za 17 poena, a ovo mu je bila peta pobjeda u odluèujuæim utakmicama doigravanja NBA lige u karijeri.

U polufinalu Zapada æe tako L.A. Lakersi igrati protiv Oklahome City Thundera, koji odmara veæ punih tjedan dana nakon što je s èistih 4-0 izbacio prvaka Dallas.

Za razliku od Zapada, na Istoku je veæ krenulo polufinale. Boston je u prvoj utakmici išèupao pobjedu protiv Philadelphije 76ersa. Nadoknadio je Boston -10 u zadnjih 11 minuta utakmice na krilima Rajona Ronda koji je samo u posljednjoj èetvrtini imao šest poena, pet asistencija i èetiri skoka. Sveukupno je te veèeri upisao 17 asistencija, 12 koševa i 12 skokova.

Ostalo je 3,2 sekunde do kraja kada je Boston imao loptu sa strane uz 92:91 vodstvo. Rondo ju je pokupio i odjurio prema svom košu, te ga braniè 76ersa nije mogao sustiæi kako bi ga faulirao i pružio svojoj momèadi priliku za zadnji napad.

Najefikasniji na susretu je bio “kelt” Kevin Garnett s 29 poena (11 skokova), dok je s druge strane Andre Iguodala ubacio 19. Recimo i da je Garnett bio jedini Bostonov igraè iz startne petorke koji je u prvoj èetvrtini ubacio koš iz igre.

Druga utakmica igra se u ponedjeljak naveèer, takoðer u Bostonu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE