Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Slavlje Oklahome nakon tri produžetka

Sjajnu su utakmicu odigrali igraèi Memphis Grizzliesa i Oklahoma City Thundera. O neizvjesnosti dovoljno govori da su odigrana tri produžetka, a kao pobjednici na kraju su izišli igraèi Oklahome.

Memphis je u utakmicu ušao sa vodstvom u seriji 2-1 i nadali su se da æe pobjedom na domaæem terenu doæi nadomak prolaska u finale Zapada. Stoga su sjajno krenuli u utakmicu te koševima Marca Gasola i Tonyja Allena poveli 8-0. Gasol je postigao 12 poena odmah u prvoj èetvrtini te održavao prednost nad Oklahomom koja je narasla na 12 poena razlike pred kraj èetvrtine.

Drugu èetvrtinu takoðer bolje zapoèinju domaæi igraèi koji su svoju prednost ubrzo poveæali na 18 poena razlike. Nakon toga dolazi do buðenja igraèa Oklahome, Daequan Cook pogaða dvije trice za redom, Russell Westbrook iznuðuje nekoliko prekršaja te se ta prednost poèela topiti i na poluvremenu je iznosila samo 4 poena.

Sredinom treæe èetvrtine Westbrook je pogodio šut i izjednaèio rezultat, a nedugo zatim njegovim polaganjem Oklahoma je prešla u vodstvo 67:66. Marc Gasol na kraju èetvrtine postiže dva koša te se u posljednju èetvrtinu ušlo sa minimalnim vodstvom Memphisa.

Igraèi s klupe Oklahome vrlo dobro otvaraju posljednju èetvrtinu i Oklahoma preuzima vodstvo te ga poveæava na 10 poena razlike 5 minuta prije kraja. No Memphis tada radi seriju 7-0 i dolazi na dostižan zaostatak. U zadnju minutu regularnog dijela utakmice ušlo se s prednošæu Oklahome od 3 poena, no tada Cook promašuje šut, Perkins ne uspijeva pogoditi nijedno slobodno bacanje a Westbrookov šut je blokiran. Tri sekunde prije kraja Mike Conley postiže tricu za produžetak, a Westbrook nije uspio pogoditi za pobjedu u sljedeæem napadu.

Sa rezultatom 96:96 ušlo se u prvi produžetak u kojem je Oklahoma tricom Kevina Duranta imala vodstvo od 7 poena razlike 2 minute do kraja. No u sljedeæa dva napada Memphis pogaða dvije trice. Thunderi uspjevaju poveæati prednost na 3 poena, ali Greivis Vasquez 9 sekundi prije kraja pogaða novu tricu za drugi produžetak. Ovoga puta Durant je uputio šut za pobjedu, ali nije uspio pogoditi.

U drugom produžetku nijedna se momèad nije uspjela odvojiti na veæu prednost. Memphis je imao napad 30 sekundi prije kraja, ali pod košem su promašili i Zach Randolph i Marc Gasol te je Oklahoma dobila novu priliku za pobjedu. No ovoga puta za njih nije vrijedila izreka “treæa sreæa”, Westbrook je ovoga puta loptu uzeo u ruke, ali ni on nije bio uspješan te se otišlo u treæi produžetak.

Ovoga puta Oklahoma je uspjela napraviti dovoljnu prednost i pobijediti bez da netko mora ubaciti šut za pobjedu. Nakon koša Vasqueza 2 minute prije kraja Memphis više nije uspio niti jednom pogoditi koš, dok su igraèi Oklahome, toènije reèeno Durant i Cook, pogodili šuteve odnosno slobodna bacanja i utakmica je završena rezultatom 133-123.

Westbrook je utakmicu završio sa 40 poena, 5 asistencija i 5 skokova, ali šut mu je ponovno bio slab, samo 15-33. Durant je za 57 minuta igre pogodio 9 šuteva i 16 slobodnih bacanja za 35 poena a pridodao je i 13 skokova. Sa klupe su ponovno dobili odlièan doprinos od Jamesa Hardena koji je postigao 19 poena uz po 7 skokova i asistencija.

Zach Randolph je predvodio Memphis sa 34 poena i 16 skokova, njegov visoki kolega Marc Gasol postigao je 26 poena uz 21 skok, dok su sa klupe O.J. Mayo i Greivis Vasquez postigli 18 odnosno 14 poena.

Oklahoma je ovom važnom pobjedom izjednaèila seriju i održala svoje šanse za prolazak u konferencijsko finale. Sljedeæa se utakmica igra 12. svibnja u 03.30 po našem vremenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE