Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sloan: Suton je odradio dobar posao

Potencijani hrvatski odnosno BiH-košarkaški reprezentativac Goran Suton i dalje se bori za svoje mjesto pod suncem u NBA momèadi Utah Jazza, a The Salt Lake Tribune tvrdi da je Sarajlija i dalje misterij.

No, nakon tri odigrane utakmice u NBA predsezoni, trener Jazza Jerry Sloan ima vrlo dobro mišljenje o 208 centimetara visokom centru. Smatra da Suton donosi odreðene kvalitete koje su klubu manjkale prijašnjih sezona, prvenstveno u obrambenom dijelu igre.

“Goran je odigrao vrlo dobro. Njegova visina nije presudan faktor. On nije najviši igraè u momèadi na svojoj poziciji, ali ima odliène ideje u pokušaju pomaganja suigraèima u obrani” rekao je Sloan.

Utah je, inaèe, prošle sezone bila obrambeno meðu slabijim momèadima lige, primala je prosjeèno 100.9 koševa, a njezini su suparnici u prosjeku imali 46.5 posto šuta iz igre.

“Ovdje imam drugaèiju ulogu nego na sveuèilištu. Ali, znam da ovdje ne trebam pogaðati, ovdje sam zbog drugih stvari” kazao je Suton koji je za Michigan State prošle sezone postizao prosjeèno 10.4 koševa i imao 8.4 skokova.

“Suton je uspio nadvladati mnoge stvari èvrstom igrom. Odradio je dobar posao” nadovezao se Sloan, aludiravši na tri dosadašnje utakmice predsezone u kojima su Jazzeri igrali protiv Denvera, Chicaga i Real Madrida.

Suton je ukupno odigrao 31 minutu i u prosjeku postizao 2 poena, uz 2.3 skoka.

“Osjeæam se prilièno dobro, kontroliram stvari koje mogu kontrolirati. Pokušavam igrati èvrsto” veli igraè koji je prošle sezone predvodio Michigan State do NCAA finala.

Sjajnu sveuèilišnu karijeru je zakljuèio kao jedan od tek osmorice igraèa u povijesti Michigan Statea s više od 1000 koševa i  800 skokova. To mu je bilo dovoljno da ga Utah izabere u drugom krugu drafta, kao ukupno 50. izbor. Sada mu preostaje borba za hvatanje mjesta u rosteru za regularni dio sezone. Prilagodba na NBA momèad zasad mu teèe bez problema zahvaljujuæi pomoæi brojnih suigraèa.

“Niste ni svjesni koliko su dobri ti momci kad ih gledate putem televizije. Vrlo dobro su me prihvatili, posebno stariji igraèi. Uvijek mi pokušavaju pomoæi, što me èini vrlo zadovoljnim” zakljuèio je Suton.

Latest Posts

NE PROPUSTITE