Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Slobodnog Ilgauskasa žele Cavsi i Hawksi, LeBron želi da se vrati

Washington Wizardsi i centar Zydrunas Ilgauskas su u srijedu naveèer dogovorili otkup ugovora i oèekuje se da bi od ponedjeljka ovaj veteran mogao postati slobodan igraè.

Ilgauskas je u Wizardse došao 17. veljaèe iz Cleveland Cavaliersa razmjenom igraèa u kojoj je u suprotnom smjeru otišao krilni centar Antawn Jamison. Sam igraè se u klubu pojavio dva dana kasnije na lijeènièkom pregledu i i zatim se odmah vratio natrag u Cleveland. Wizardsi æe ovim potezom uštedjeti oko 1 mil.$, a predsjednik kluba Ernie Grunfeld je izjavio:

“Sa Zydrunasom smo dogovorili otkup ugovora koji æe nam dati financijsku fleksibilnost i koji æe nam omoguæiti da u ostatku sezone nastavimo razvoj naših mladih igraèa”.

Odmah nakon ove obavijesti mnoge momèadi su izrazile želju da vide ovog veterana u svojim redovima, a i prva zvijezda njegovog bivšeg kluba se odmah oglasila: “On zna da bih ja volio da se vrati u klub.  Želim mu da se vratiti ovdje, pogotovo jer se borimo za naslov”, rekao je LeBron James. “On je jedan od glavnih razloga zašto želim osvojiti naslov za ovu momèad.”

Osim Cavaliersa, u utrku su se odmah ukljuèili i Atlanta Hawksi, Dallas Mavericksi i  Denver Nuggetsi. Generalni menadžer Hawksa, Rick Sund je rekao da Ilgauskas zna da ga žele i da se nada da æe razmotriti njegov klub, a i trener Hawksa Mike Woodson se oglasio: “Zydrunas je iskusan igraè koji još uvijek može igrati, dobar je strijelac, skakaè, može blokirati i pogaðati slobodna bacanja,” a u lobiranje se ukljuèio i Joe Smith koji je u dva navrata igrao sa Ilgauskasom u Clevelandu i koji æe takoðer pokušati utjecati na njega da se odluèi za Atlantu.

Oglasio se i Herb Rudoy, menadžer Ilgauskasa koji je izjavio: “Oèekujem da æemo razgovarati sa puno momèadi, ukljuèujuæi i Cleveland Cavalierse. On ima vremena, zna što želi i neæe žuriti sa odlukom.”

Iako je sa dolaskom Shaquille O’Neala izgubio mjesto u startnoj petorci, oèekuje se da Cavaliersi imaju najviše šanse jer su oni izabrali Ilgauskasa na draftu 1996 godine i on je èitavu karijeru proveo u klubu, a ujedno su i jedni od glavnih kandidata za naslov.

Ako se odluèi za Cleveland morati æe prièekati 30 dana od razmjene da bi ponovno potpisao za bivši klub, dok za druge klubove može potpisati odmah nakon što postane slobodni igraè. U ovoj sezoni Ilgauskas u prosjeku ostvaruje 7,5 poena i 5,3 skokova dok je u 12 sezona koliko je proveo u NBA ligi na prosjeku od 13.9 poena i 7.7 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE