Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Slovenski razigravač u Detroitu

Detroit Pistonsi su potpisali slovenskog veterana i bivšeg razigravača momčadi Miami Heata Bena Udriha, te tako kompletirali roster za početak nove NBA sezone.

Pošto im je ozlijeđen startni playmaker Reggie Jackson, Pistonsi su morali dovesti još jednog razigravača kao njegovu zamjenu dok se ne vrati na NBA parkete.

Tridesetčetverogodišnji Slovenac je u NBA ligu došao 2004. godine kada su ga na draftu izabrali San Antonio Spursi kao 28. izbor prve runde.

Za Spurse je odigrao tri sezone, a odmah u prvoj rookie sezoni je sa Spursima osvojio NBA naslov prvaka kada su u ljeto 2005. godine pobijedili Detroit Pistonse sa skorom 4-3.

Nakon tri sezone u Spursima, poslan je u Minnesota Timberwolvese, ali su ga oni otpustili, te je on kao slobodan igrač potpisao minimalni ugovor sa Sacramento Kingsima gdje se zadržao 4 sezone. Nakon Kingsa odigrao je sezonu i pol za Milwaukee Buckse, jednu polusezonu za Orlando Magic, pola sezone za New York Knickse, i dvije sezone za Memphis Grizzliese koji su ga na početku prošle NBA sezone poslali u Miami Heat.

Uglavnom je u NBA karijeri igrao rolu drugog ili trećeg playa u momčadima za koje je nastupao. Sada će u Pistonsima zbog već prije spomenute ozljede Reggieja Jacksona imati veliku minutažu u momčadi koju će dijeliti s Ishom Smithom koji je ove sezone došao u Pistonse iz Philadelphia 76ersa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE