Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Službeno: Chris Paul novi igraè LA Clippersa

Realiziran je ovogodišnji najveæi trade u NBA ligi. Najbolji razigravaè iste Chris Paul (26) prešao je iz redova New Orleans Hornetsa u Los Angeles Clipperse.

Nakon prve runde neuspjelih pregovora na relaciji Clippersi-NBA liga, buduæi je najjaèa košarkaška liga vlasnik New Orleans Hornetsa, na kraju je povjerenik David Stern odobrio transfer.

Paul je tako završio u Clippersima, koji su ga utržili u zamjenu za centra Chrisa Kamana, šutera Erica Gordona, krilnog igraèa Al-Farouq Amina, kao i prvog izbora NBA drafta 2012. godine kojeg su Hornetsi prvotno dobili od Minnesote.

“Znao sam da radim nabolju stvar za New Orleans i to je bio moj posao. Morate se držati onoga što mislite da je ispravno. Moram priznati da baš nije bilo zabavno, ali ne plaæaju mi da bi bilo zabavno”, rekao je povjerenik NBA lige David Stern koji je ranije završio na meti mnogih kritièara nakon što je stopirao trade Hornetsa, LA Lakersa i Houstona kojim bi se Paul pridružio Kobeu Bryantu u Lakersima.

Paul je èetverostruki All-Star koji je prošle sezone ostvarivao prosjek od 18,7 koševa uz 9,8 asistencija, a u prvoj sezoni u Clippersima zaraðivat æe 16,4 milijuna dolara. U redovima Clippersa ne treba sumnjati da æe i poveæati svoj dodavaèki konto alley-oop asistencijama za “leteæeg” Blake Griffina koji je u svojoj prvoj profesionalnoj sezoni bilježio prosjek od 22,5 koševa i 12,1 skok.

S druge strane, Hornetsi su dobili uskoro 23-godišnjeg šutera Gordona koji je prošle sezone ubacivao 22,3 koša po susretu. Kaman je 29-godišnji veteran koji je prošle sezone u tek 32 odigrane utakmice bio na prosjeku od 12,4 koša i 7 skokova, dok je Aminu u svojoj drugoj “profi” sezoni bio na brojkama od 5,6 koševa i 3,3 skoka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE