Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Službeno: Dario Šarić potpisao za Philadelphia 76erse

Čekanju je došao kraj. 

Dario Šarić je sada i službeno potpisao ugovor s Philadelphia 76ersima.

Sixersi su dobili prava na Šarića u noći drafta prije dvije godine, kao dio tradea s Orlando Magicom. Dvadesetdvogodišnji reprezentativac Hrvatske je biran dvanaesti, a od tada je igrao za Anadolu Efes iz Istanbula.

Prema navodima poznatog košarkaškog reportera, Davida Picka, otkupnina za Šarića iznosi 1,1 milijun dolara za preostalu godinu ugovora. Prema pravilima CBA, Sixersi mogu platiti do 650 tisuća dok će Šarić snositi preostale troškove.

Dugo je bilo nejasno da li i kada će se Šarić pridružiti Sixersima. Uzevši u obzir zaradu rookieja u NBA, postojale su određene financijske pogodnosti za Daria da ostane u Europi još jednu godinu. Ali, nakon pobjede na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, potvrdio je za medije novo poglavlje u karijeri.

Čelnici Sixersa su bili u stalnom kontaktu sa Šarićem tijekom njegovog boravka u Europi. Glavni trener Brett Brown je često komunicirao s njim putem WhatsAppa. Tijekom protekle sezone, asistent za igrački razvoj Chris Babcock je boravio u Istanbulu jedan tjedan i nadgledao Dariove treninge. U lipnju, Brown i predsjednik košarkaških operacija Bryan Colangelo su također posjetili Šarića u Istanbulu.

Mislimo da je ovo pravo vrijeme za njega“, rekao je Colangelo još u svibnju.

Šarić je u prosjeku bilježio 11,7 poena uz 5,8 skokova i 1,5 asistencija u 24 utakmice Eurolige prošle sezone. Šutirao je 50% iz igre, te 40,3% iza linije za tri poena. Prošlog vikenda je ubacio 18 poena i uhvatio 13 skokova u double-double partiji kojom je odveo reprezentaciju Hrvatske na Olimpijske igre, a sebi zaradio nagradu najkorisnijeg igrača kvalifikacionog turnira.

Onima koji ga nisu vidjeli kako igra, bit će veliko iznenađenje njegova svestranost“ rekao je Brown tijekom NBA TV prijenosa utakmice Sixersa u okviru ljetne lige.
Postoji nešto čvrsto u vezi Philadelphije kao grada i mislim da će se zaljubiti u to. Odličan je košarkaš. Može skakati, povesti kontranapad, pogađati trojke – u vezi toga sam najviše uzbuđen. Nestrpljiv sam gledati ga kako se razvija. Njegov paket vještina, na njegovu visinu, podsjeća na Bena Simmonsa u nekim crtama.“

Brown je rekao da na parketu Šarića vidi na pozicijama tri i četiri. Roster Sixersa je krcat visokim momcima, pa bi se Šarić mogao uklopiti na mjesto krila. Već imaju ovogodišnjeg prvog picka Simmonsa, Jahlila Okafora, Nerlensa Noela, Jeramija Granta i Richauna Holmesa na visokim pozicijama. Očekuje se povratak Joela Embiida ove sezone, također.

Ako želite momka koji uvijek daje 100% od sebe, radi nevjerojatno predano i želi igrati na obje strane terena, onda imate pravog čovjeka“, komentirao je bivši Dariov suigrač Stephane Lasme. „Želi igrati snažno u obrani, čvrsto u napadu i ide na svaki skok.“


Sretno Dario!

Latest Posts

NE PROPUSTITE