Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Službeno: Derek Fisher novi trener New York Knicksa

Kao što su američki mediji najavili tijekom ponedjeljka, netom umirovljeni 39-godišnji košarkaš Derek Fisher imenovan je trenerom New York Knicksa.

Objavio je to u utorak predsjednik njujorške momčadi Phil Jackson koji je Fishera svojedobno trenirao u Los Angeles Lakersima. Jacksonu je prvi izbor bio Steve Kerr, nekadašnji košarkaš Chicago Bullsa, ali on je izabrao klupu Golden Statea. Knicksi su se nakon toga okrenuli Fisheru koji je postao 26. trener u klupskoj povijesti.

“Ovo je novi korak na putovanju New York Knicksa. Moj odnos s Derekom počeo je prije 15 godina i tijekom vremena mi je postalo jasno da nas dvojica još jednom možemo stvoriti sjajno partnerstvo”, naglasio je Jackson.

Fisher je u dva mandata igrao za Lakerse s kojima je osvojio pet naslova NBA prvaka. Nosio je i dresove Golden Statea, Utah Jazza, Dallasa i Oklahoma Cityja u kojem je prije nekoliko dana i okončao karijeru.

“Sretan sam što ulazim u novu fazu svoje košarkaške karijere. Radujem se treniranju Knicksa i nadam se da ćemo učiniti navijače ponosnima. Velika je čast raditi uz Phila Jacksona koji je legenda i moj prijatelj. Radit ću s njim na ispunjavanju našeg konačnog cilja, vraćanja naslova u New York”, istaknuo je Fisher.

Latest Posts

NE PROPUSTITE