Saturday, December 2, 2023

ZADNJE OBJAVE

Službeno: Irving ispred Rubija i Farieda

Noæas su i službeno objavljeni rezultati glasovanja za najboljeg rookie igraèa ove NBA sezone. Kako se i pretpostavljalo, uvjerljivo je nagradu odnio Kyrie Irving, nova zvijezda Cleveland Cavaliersa.

Prije par dana pisali smo kako æe Irving dobiti ovu nagradu, a sada su objavljeni i službeni rezultati. 120 novinara iz SAD-a i Kanade glasali su za tri najbolja rookie igraèa sezone. Glas za prvo mjesto donosi 5 bodova, drugo mjesto 3 i treæe mjesto 1 bod.

Irving je dobio 117 glasova za prvo mjesto te ukupno prikupio 592 boda. Iza njega smjestio se Ricky Rubio koji nije dobio nijedan od tri preostala glasa za prvo mjesto, ali dobio je 49 glasova za drugo i 23 glasa za treæe mjesto. Ukupno je prikupio 170 bodova, dok je 129 bodova pripalo treæem Kennethu Fariedu iz Denver Nuggetsa.

Ostali igraèi koji su dobili glasove su redom Kawhi Leonard (47 bodova), Iman Shumpert (33), Klay Thompson (30), Isaiah Thomas (28), Brandon Knight (21), Chandler Parsons (14), MarShon Brooks (4), Kemba Walker (3) i Josh Selby (1).

Irvingu je zasluženo pripala ova nagrada, prosjeèno je postizao 18,5 poena, 5,4 asistencije i 3,7 skoka po utakmici za 30,5 minuta prosjeèno provedenih na parketu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE