Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Službeno: Jamal Crawford najbolji šesti igrač sezone

Danas je dodijeljena još jedna nagrada NBA lige. Titulu najboljeg šestog igrača, odnosno igrača s klupe, očekivano je ponovno odnio Jamal Crawford. On je naime tu nagradu već osvojio sezone 2009/10 u dresu Atlanta Hawksa. Crawford se time pridružio Detlefu Schrempfu, Kevinu McHaleu i Rickyju Pierceu i postao četvrti igrač u povijesti lige koji je tu nagradu zaslužio dva puta.

Crawford je s klupe započeo 45 od 69 utakmica koje je igrao ove sezone te je pomogao Clippersima da dođu do omjera  57-25, koji je ujedno i najbolji u povijesti kluba. U 45 utakmica koje je Crawford započeo na klupi  Clippersi su ostvarili omjer 31-14. Ono što je najbolje radio je naravno bilo postizanje poena. U prosjeku je postizao 18,6 poena što je najviši prosjek poena za bilo kojeg igrača s klupe ove sezone.

“Mislim da je Jamal zapravo osvojio nagradu jer su glasači vidjeli da radi i druge stvari za momčad osim postizanja poena kao što je igranje obrane ili pozicije playmakera dok je Chris Paul bio ozlijeđen. Jamal je bio vrlo koristan igrač ove sezone”, izjavio je Doc Rivers.

Dodajmo da je Crawford sa svoje 34 godine ujedno i najstariji osvajač ove nagrade u povijesti lige, a i prvi kojemu je to uspjelo s dvije različite momčadi. Drugi u konkurenciji je s 395 bodova završio igrač Bullsa Taj Gibson, a treći sa 138 igrač Spursa Manu Ginobili.

Latest Posts

NE PROPUSTITE