Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Službeno: Minnesota dovela Alekseja Šveda

Ruski košarkaš Aleksej Šved i službeno je postao novi igraè NBA momèadi Minnesota Timberwolves, nakon što je iskoristio stavku u ugovoru s CSKA-om prema kojoj može otiæi u NBA èim mu se pruži prilika.

Šved je postao kljuèan igraè moskovskog CSKA-a 2010. godine, a prošle je sezone proglašen najboljih igraèem doigravanja ruske PBL lige, dok je u Euroligi zasjeo na drugo mjesto najboljih tricaša u povijesti s 49.1 posto šuta.

“Moji su osjeæaji podijeljeni. S jedne strane svjestan sam da bi Aleksej igrao veliku ulogu iduæe sezone u našim redovima. Pomogao bi nam da ostvarimo naš san. No s druge strane, poznajem ga jako dugo i shvaæam njegovu odluku. Brzo æe se priviknuti na život u SAD-u i na tamošnju košarku. Spreman je za igru s ‘velikim deèkima'”, rekao je predsjednik CSKA-a Andrej Vatutin, te duhovito zakljuèio.

“Mislim da æe njegov odlazak iz Rusije najviše pogoditi slobodne djevojke. Naime, prema posljednjim informacijama, on je visoko kotirao meðu najpoželjnijim neženjama u Rusiji.”

Švedovoj sreæi nakon ovog koraka u njegovoj karijeri nije bilo kraja.

“Iskreno zahvaljujem CSKA-u… Igraèima, trenerima, klupskom osoblju, te predsjedniku Vatutinu. Proveli smo nekoliko sjajnih godina zajedno. Imao sam priliku ostati u Rusiji, ali želio sam se okušati na najvišem nivou. Nadam se da æu se snaæi u Minnesoti. Bit æe mi èast vratiti se jednog dana u svoj CSKA”, zakljuèio je 23-godišnji šuter Šved.

Latest Posts

NE PROPUSTITE