Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Službeno: Wade i Bosh zajedno u Miamiju!

U javljanju uživo u ESPN-ovoj emisiji Sportscenter ponajveæe su košarkaše zvijezde NBA lige, Dwyane Wade i Chris Bosh, objavili da æe sljedeæe godine igrati zajedno u Miami Heatu.

Gospodine Wade, gdje æete igrati iduæe sezone?“, pitao je i dosadašnjeg košarkaša Heata voditelj Michael Wilbon.

Igrat æu i dalje u Miamiju!“, odgovorio je 28-godišnji bek-šuter uz široki osmijeh.

Chris, a gdje æete iduæe godine igrati vi?“, pitao je voditelj drugog sugovornika na videovezi.

Igrat æu zajedno s gospodinom Wadeom u Miamiju!“, rekao je 24-godišnji krilni centar, dosad najveæa zvijezda Toronto Raptorsa.

Službeno su dvojica prijatelja i reprezentativaca SAD-a tako javno otklonili sve dileme oko vlastite buduænosti. Isto æe za 24 sata uèiniti LeBron James, treæi dio terceta košarkaša-prijatelja i amerièkih reprezentativaca, kao i predvodnik sjajne generacije košarkaša na draftu 2003. godine, na kojem su takoðer birani Wade i Bosh. Nije iskljuèeno da æe se i James prikljuèiti Wadeu i Boshu u Miamiju, u veæem i jaèem spoju zvijezda od onog iz ljeta 2007. godine, kada su se Kevin Garnett, Ray Allen i Paul Pierce okupili u Boston Celticsima.

Wilbon je o tome pitao Wadea i Bosha. Odgovorio je Wade.

Naravno da bismo voljeli da nam se LeBron prikljuèi. Koji to klub ne bi volio. No, na svakome je od nas da odluèi kamo æe, pa æe tako i on odluèiti za sebe. U svakom sluèaju, gledat æu sutra televiziju da vidim što je odluèio.

Wade je dosad sedam sezona proveo u Miamiju, a Bosh sedam u Torontu. Zasad nije poznat samo naèin na koji æe preseliti na Floridu: uz opciju sign-and-trade, èime bi u sljedeæih šest sezona uzeo 125 milijuna dolara, ili bez nje, èime bi mu Miami isplatio manjih 96 milijuna kroz sljedeæih pet sezona.

I jedan i drugi istaknuli su da novac u njihovoj odluci nije igrao presudnu ulogu i da su spremni žrtvovati se da bi Heat, èiju politiku sada kao generalni menadžer vodi legendarni NBA trener Pat Riley, postao kandidat za naslov NBA prvaka.

Posljednju su i jedinu titulu Riley i Wade, tada uz pomoæ Shaquillea O’Neala, osvojili 2006. godine pobijedivši u finalu Dallas Maverickse.

Latest Posts

NE PROPUSTITE