Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Šok u Chicagu: Rose propušta cijelu iduæu sezonu?

Razigravaè Chicago Bullsa, Derrick Rose, uspješno je podvrgnut operaciji potrganoga lijevoga križnoga ligamenta koljena.

Podsjetimo, u otvaranju ovogodišnjega doigravanja, u prvoj utakmici njegovih Bullsa protiv Philadelphia 76ersa, pri vodstvu Bullsa od 12 razlike, minutu i deset sekundi do kraja utakmice, prošlogodišnji MVP je nakon nezgodnog doskoka s bolnom grimasom ostao ležati na terenu.

Noæas je održana konferencija za novinare s prvim nagaðanjima o njegovom povratku te detalji oko uspješno provedene operacije. Doktor Brian Cole koji ga je operirao objasnio je sve pojedinosti oko operacije te najranija nagaðanja.

“Derrick odlièno napreduje”, rekao je doktor Cole. “Operacija je prošla odlièno.”

Dodao je kako je ozljeda mogla doæi potpuno neoèekivano, bez kontakta, no na snimci doskoka se vidi kako je sva težina tijela dospjela na lijevu nogu i koljeno, èiji je pritisak bio previše za ligamente. Takoðer je izjavio kako je proces oporavka iduæi korak prema zacjeljivanju ozljede.

Nagaða se kako æe 23-godišnji Rose biti van terena od 8 do 12 mjeseci, ovisno o brzini oporavka, no doktori, kao i stožer Bullsa su optimistièni.

Godine svakako idu u Derrickovu korist. Imajuæi na umu da mu je tek 23, neupitno je da æe i dalje ostati odlièan igraè, no o njemu, i o koljenu ovisi hoæe li ikada dostiæi razinu prije ozljede. Nije nemoguæe”, rijeèi su doktora Colea.

No stožer Bullsa je najavio kako neæe žuriti s Roseovim povratkom na teren, te im je trenutno daleko najveæi cilj njegov uspješan oporavak, koji æe zahtijevati vremena, ali bi mogao donijeti i puno dobrih stvari, dugoroèno gledano.

Za kraj dodajmo da je ove sezone Rose u prosjeku postizao 21,8 poena uz 7,9 asistencija po susretu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE