Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Šok u Oklahomi – gotova sezona za Russella Westbrooka?

Kakvu su samo šokantnu vijest dočekali igrači, čelnici i navijači Oklahoma City Thundera. Razigravač ekipe i veliki motor Oklahome Russell Westbrook mora na operaciju koljena te je doigravanje za njega vjerojatno završeno.

U drugom susretu protiv Houston Rocketsa, Westbrook je pri sudaru s igračem gostujuće ekipe Patrickom Beverlyjem natukao koljeno, ali je nastavio igrati. Ispostavilo se da je ozljeda itekako ozbiljna i da je operacija trenutno jedini izlaz.

Ovo će Westbrooku biti prve propuštene utakmice u pet godina dugoj NBA karijeri, a taj niz ide sve do početka srednje škole. Neuništivi razigravač je u NBA ligi odigrao 439 uzastopnih utakmica, 394 u regularnoj sezoni i 45 u doigravanju.

“Situaciju smo raspravili s Russellom. Unatoč njegovom natjecateljskom duhu, on ovu odluku poštuje i razumije u potpunosti te je odlučan vratiti se jači nego prije”, rekao je Sam Presti, generalni menadžer kluba.

Treba naglasiti da je igrač Los Angeles Lakersa Metta World Peace imao istu ozljedu i operaciju, pa se vratio za samo dva tjedna. Većini igrača oporavak traje dulje, pa je pitanje hoće li se Westbrook vratiti do kraja tekuće sezone.

“Ne pokušavamo ga ubrzati da se vrati prije vremena. Želimo da bude zdrav i da je koljeno na mjestu, to je trenutno naša jedina briga oko ove situacije. Mi kao momčad se moramo brinuti o košarci, dok se Westbrook mora brinuti o zdravlju”, rekao je Kevin Durant.

Oklahoma sljedeću utakmicu igra u subotu u Houstonu te će im to biti prva utakmica ovog playoffa izvan svoje dvorane.

Latest Posts

NE PROPUSTITE