Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Solidni Zubac i Bender, pobjeda Clippersa

U osam noćas odigranih NBA utakmica nije bilo niti jednog iznenađenja, što dovoljno govori o ozbiljnosti jakih momčadi koje su krenule u završni lov na što bolje pozicije pred doigravanje. Među takvim susretima bio je i onaj u Houstonu u kojemu su ‘Rocketsi’ dosta teško svladali ‘Phoenix Sunse’. DRAGAN BENDER je i ovaj put bio među starterima, a igrao je 20 minuta. Od tri ispucane lopte dvije su pronašle put do koša pa je susret završio sa 4 poena, uz 6 skokova i po dvije asistencije i osvojene lopte. Devin Booker je opet bio najefikasniji igrač ‘Sunsa’ (29p-5s-7a), dok je prvo ime utakmice bio je, pretpostavljate, James Harden, koji je ovaj put ubacio 41 poen, a naredao je još i 9 skokova, 11 asistencija, 6 ‘ukradenih’ lopti i 3 blokade.

U susretu iz kojega su obojica glavnih trenera isključena: https://www.youtube.com/watch?v=hrNWRgcKxMc, ‘Clippersi’ su stigli do još jedne pobjede. Oni su bili bolji od ‘Bikova’ iz Chicaga, a pobjedi svoje momčadi dobar doprinos ponovno je dao IVICA ZUBAC. On je za 24 minute provedene na parketu ubacio 9 poena uz polovičan šut 4/8, a uhvatio je i 7 lopti te dva puta uspješno asistirao. Danilo Gallinari (27p-7s) i Montrezl Harrell (26p-5s) bili su najefikasniji u pobjedničkom sastavu, dok je kod gostiju to bio Zach LaVine (31p-7s-7a).

MARIO HEZONJA se vratio u sastav ‘Knicksa’ (Damyean Dotson 21p), ali nije ulazio u igru, što bi trebalo značiti da je pri kraju saniranja ozljede. Momčad iz New Yorka je uvjerljivo izgubila u San Antoniju od ‘Spursa’ (LaMarcus Aldridge 18p-11s), što im je bio ukupno 56. poraz u 69 odigranih utakmica. S druge strane, igrači Gregga Popovicha ostvarili su sedmu uzastopnu pobjedu, a to im je najduži pobjednički niz u sezoni.

‘Lakersi’ su opet uvjerljivo poraženi, ovaj put u Detroitu od ‘Pistonsa’ (Langston Galloway 23p), a LeBron James nije ni nastupio, kao ni Lonzo Ball, Brandon Ingram, Tyson Chandler i Lance Stephenson. U kojem je trenutno stanju momčad iz L.A.-a najbolje govori podatak da im je najbolji igrač bio JaVale McGee (20p-13s) koji je morao igrati za njega neuobičajenih 30 minuta.

‘Sixersi’ (Jimmy Butler 22p-6s-7a) su u Philadelphiji svladali ‘Kingse’ (Harrison Barnes i De’Aaron Fox po 16p), dok su ‘Charlotte Hornetsi’ (Kemba Walker) slavili u Washingtonu kod ‘Wizardsa’ za koje je Bradley Beal uspio ubaciti 40 poena (trice 7/13), uz po 5 skokova i asistencija.

Sjajni Giannis Antetokounmpo (33p-16s-9a-3bl) je predvodio ‘Milwaukee Buckse’ do velikog preokreta u Miamiju. Naime, ‘Heat’ (Justise Winslow 20p-5a) je na veliki odmor otišao sa velikom zalihom od 20 poena viška. ‘Bucksi’ su u drugi dio susreta ušli kao preporođeni, ubacili su domaćinu čak 71 poen, a primili svega 36.

Iznenađenja nije bilo ni u New Orleansu gdje su ‘Blazersi’ u prilično ravnopravnom susretu stigli do još jedne pobjede koja ih i dalje drži na četvrtom mjestu Zapada. Damian Lillard (24p-7a) i CJ McCollum (23p-5s) bili su najraspoloženiji pojedinci sastava iz Portlanda, dok je kod ‘Pelikana’ gotovo savršeni let izveo Julius Randle koji je utakmicu završio sa čak 45 postignutih poena, 11 skokova, 6 asistencija, 2 osvojene lopte i 3 blokade, a šut iz igre bio mu je 20/34. Randleov suigrač Elfrid Payton ostvario je i treći uzastopni ‘triple-double’, ovaj put od 14 poena, 12 skokova i njemu rekordnih 16 asistencija. Na kraju i podatak da je Damian Lillard postao drugi najbolji strijelac u povijesti ‘Blazersa’ pretekavši LaMarcusa Aldridgea koji sada igra za ‘Spurse’. Ispred Lillarda je ostala još samo legenda ‘Blazersa’ Clyde Dreyler.

Latest Posts

NE PROPUSTITE