Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

South: Baylor u finalu protiv Dukea

Dragan Šekelja i društvo æe za ulazak na završnicu March Madnessa snage odmjeriti sa sveuèilištem Duke. Naime, Baylor je noæas razbio Saint Mary’s s visokih 72:49, dok je na drugoj strani Duke bio bolji od Purduea gdje je na klupi bio i Sandi Maricuš. Finale regije æe se održati za dva dana.

South:

Baylor – Saint Mary’s 72:49
(Dunn 23p, Carter 14p; Allen 16p, 7sk, Samhan 15p, 9sk)

Sveuèilište Baylor se je plasiralo meðu osam najboljih škola u Americi. Svoju treæu uzastopnu pobjedu upisali su protiv igraèa Saint Mary’sa koji su pobjedom nad ekipom Villanove napravili jedno od najveæih iznenaðenja na ovogodišnjem velikom plesu.

Omar Samhan je bio jedna od najveæih nada navijaèa Saint Mary’sa, no Baylor noæas nije htio ništa propustiti sluèaju. Prvi dio utakmice je završio rezultatom 46:17, odnosno Bearsi su u prvih 20 minuta ubacili veæ 6 trica. LaceDarius Dunn je u tom razdoblju ubacio 15 poena, samo dva manje od cijele protivnièke ekipe. Visokih 29 poena prednosti u prvom dijelu utakmice, je treæa najveæa prednost od 1975. godine na Sweet 16 (završnici 16 najboljih sveuèilišnih ekipa)

I naravno utakmica je veæ u to vrijeme bila riješena, no na ulazak Hrvata Dragana Šekelje morali smo èekati dugo u ponoæ, toènije 65 sekundi prije kraja utakmice. Da li je mogao Zagrepèanin dobiti priliku i ranije presudite sami, no sigurno je da u dolazeæim godinama neæemo trebati èekati na posljednjih 65 sekundi.

Dragan je dva puta loptu uputio prema košu, no neuspješno, ali tada je to veæ bilo nebitno, jer utakmica je bila riješena. Baylor je bez veæih poteškoæa upisao visoku pobjedu s rezultatom 72:49. Najzaslužniji za tu pobjedu je bio veæ spomenuti Dunn, dok je Tweety Carter dodao još 14 poena. Kod poražene ekipe je Omar Samhan ubacio samo 15 poena, te uz to dodao 9 skokova. Samhan je nakon prve dvije utakmice March Madnessa bio na prosjeku od 30,5 poena. Najbolji strijelac Gaelsa je bio Allen s 16 poena.

Duke – Purdue 70:57
(Singler 24p, 8sk, Scheyer 18p; Johnson 23p)

Mike Krzyzewski se u ulozi glavnog trenera probio na svoje dvanaesto regijsko finale. Vjerovali ili ne, u èak 11 odigranih utakmica, Krzyzewski je uspio svoju ekipu èak 10 puta odvesti na Final Four. Bolji uèinak od njega imaju samo legendarni John Wooden 12-1 i Guy Lewis 5-0 (ta statistika vrijedi za trenere koji su odigrali najmanje 5 regijskih finala).

I tako su se igraèi Dukea i popularni Coach K probili u Elite Eight nakon 2004. godine. Zadržali su poziciju nositelja u regiji South i u regijskom finalu æe se odmjeriti s igraèima Baylora.

Utakmica je u poèetku bila podosta izjednaèena, no ipak je manju prednost èešæe ostvarivao Purdue. smo dvije minute prije kraja prvog dijela susreta vodili su èak èetiri poena. Usprkos ozljedi Robbiea Hummella (koljeno) Purdue je uspio upisati dvije pobijede na March Madnessu, ali Duke je bio prevelik zalogaj.

No, 10 minuta prije kraja same utakmice i nije tako izgledalo. Naime, tada je bilo samo tri poena prednosti za Duke (42-39), ali u sljedeæe dvije minute Nolan Smith upisuje 7 poena i vodi Duke prema prednosti od 9 poena.

U nastavku Purdue se više nije uspio prikljuèiti Blue Devilsima i Duke se potpuno zasluženo plasirao meðu osam najboljih škola u Americi. Najbolji igraè utakmice bio je Kyle Singler (na slici) s 24 poena i 8 skokova, dok je Jon Scheyer upisao 18 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Kod poražene ekipe je JaJuan Johnson ubacio 23 poena, a E’Twaun Moore je dodao 18.

Rezultati 1. kruga
Rezultati 2. kruga

Latest Posts

NE PROPUSTITE