Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

South: Duke lako, Purdue nakon produžetka

U današnjim utakmicama Duke je bez veæih problema svladao Californiu i za ulazak u finale regije æe igrati protiv Purduea koji je u produžetku svladao momèad Texas A&M rezultatom 6:61.

Juèer su u regiji South na rasporedu bile dvije utakmice. Prva je završila pobjedom St. Mary’s (CA) koji su nakon slavlja protiv Richmonda pobijedili i favorizirano sveuèilište Villanovu. Baylor, sveuèilište našeg Šekelje je pobijedio momèad Old Dominiona. Naš igraè nije ulazio u igru.

South:

Duke (1) – California (8) 68:53
(Smith 20p, Singler 17p, Zoubek 14p, 13sk; Boykin 13p, 11sk)

Duke se zahvaljujuæi visokoj centarskoj liniji i dobroj obrani bez veæih problema kvalificirao u polufinale regije South i za ulazak u finale æe se boriti protiv momèadi Purduea. Blue Devilsi su zadnji put ovako daleko došli 2004. godine, a njihov trener Mike Krzyzewski je u prilici da 11 put doðe na Final Four najboljih sveuèilišnih momèadi.

U laganoj 68:53 pobjedi kod Dukea najbolji su bili Nolan Smith sa 20 poena, Kyle Singer sa 17 te Brian Zouber sa 14 poena i 13 skokova. Za Californiu koja nije imala ozbiljnog igraèa pod košem jer je njihova zvijezda Omondi Amoke suspendiran, najbolji su bili Jamal Boykin sa 13 poena i 11 skokova te Jerome Randle sa 12 poena.

Purdue (4) – Texas A&M (5) 63:61 (p)
(Kramer 17p, 6sk, Moore 15p, 6sk; Davis 17p, 14sk, Loubeau 12p, 7sk)

Chris Kramer je ignorirao plan za posljednju akciju, uzeo loptu i pogodio polaganje za prolaz Purduea u poufinale regije South. Dvostruki najbolji obrambeni igraè u Big Ten konferenciji je nadomjestio prvu zvijezdu Boilmakersa Robbiea Hummela koji je ozlijeðen, te je svojoj momèadi osigurao susret protiv prvih nositelja Dukea. B.J. Holmes je sa zvukom sirene promašio za izjednaèenje.

Za Texas A&M koji nije uspio uæi u drugo polufinale u posljednje 4 godine, odliènu utakmicu je odigrao Bryan Davis sa 17 poena i 15 skokova. Kod pobjednika veæ spomenuti Kramer je imao 17 poena i 7 skokova, a E’Twaun Moore je 15 poena i 6 skokova.

St. Mary’s (CA) (10) – Villanova (2) 75:68
(Samhan 32p, 7sk, McConnell 15p; Stokes 15p, Wayns 10p)

U uvodnom èlanku prije poèetka March Madnessa upozorili smo na problem Villanove, a to je nedostatak kvalitetnih visokih igraèa i preveliko oslanjanje na samo jednog igraèa – Scottie Reynoldsa. Upravo je taj perspektivni braniè danas potpuno podbacio, upisao je samo 8 poena s šutom iz igre 3-14.

Saint Mary’s je osvajanjem konferencijskog turnira WCC potvrdila da su u izvrsnoj formi, a nakon prvog kruga March Madnessa i pobjede nad Richmondom jasno je bilo da æe danas Villanovi biti veoma teško. Podsjetimo, Villanova je juèer jedva izvukla živu glavu protiv Robert Morrisa.

I danas, ponovno fenomenalni Omar Samhan, upisao je 32 poena i 7 skokova, no ipak u kljuènim trenucima je bio precizan Mickey McConnell koji je svakako bio i kljuèni igraè današnje utakmice, usprkos samo 15 postignutih poena. Naime, kod rezultata 65:65, Saint Mary’s je imao napad još punih 19 sekundi, ali je McConnell potegnuo za tri poena i zabio od table. Nakon toga Villanova gubi loptu, a ujedno i nadu da preokrene rezultat. Dellavedova je s èetiri uzastopna slobodana bacanja pokopao ekipu koju je puno ljudi vidjelo i na samom Final Fouru. Ali, samo do danas, jer za njih je sezona gotova.

Reynolds je tako sezonu završio oèajnièki, jedini dobar dojam je pustio Corey Stokes koji je upisao 15 poena i 5 skokova. Saint Mary’s æe se za ulazak meðu 8 najboljih sveuèilišta boriti u petak, 26.3, protiv pobjednika izmeðu Baylora i Old Dominiona.

Baylor (3) – Old Dominion (11) 76:68
(Dunn 26p, 6sk, Lomers 14p, 8sk; Hassel 15p, 8sk, Lee 15p)

Sveuèilište Baylor je sa pobjedom protiv Old Dominiona juèer po prvi put probilo meðu 16 najboljih u Americi u povijesti škole. Najzaslužniji za pobjedu Baylora je bio LaceDarius Dunn koji je upisao 26 poena i 6 skokova.

Baylor je dominirao utakmicom sve do zadnjih deset minuta, kada Old Dominion nakon uvodnih 1:0 dolaze ponovno u vodstvo. No, kod rezultata 55:54 za Old Dominion po sedam koševa ubacuju veæ spomenuti Dunn i Josh Lomers koji je odigrao odliènu utakmicu. Kent Bazemore je u završnici pokušao uloviti prednost Baylora, ali neuspješno. Bazemore je utakmicu završio s 13 poena i 7 asistencija. Po 15 koševa su dodali još Frank Hassell i Gerald Lee. Kod pobjednika je uz Dunna, je Lomers dodao 14 poena i 8 skokova, 12 poena je upisao Carter koji je uz to dodao i 7 asistencija, a 10 je upisao Anthony Jones.

Za ulazak meðu osam najboljih, Baylor æe se u petak susresti sa momèadi Saint Mary’s (CA) koji je juèer iznenadio Villanovu.

Utakmice 1. kruga regije South možete proèitati ovdje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE