Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Southeast: Butler ponovno na Final Fouru

Košarkaši Butlera igrat æe i drugu uzastopnu godinu na Final Fouru sveuèilišne NCAA lige. Noæas su nakon produžetaka svladali Floridu rezultatom 74:71.

Butler (8) – Florida (2) 74:71
(Mack 27p, Howard 14p; Macklin 25p)

Florida je imala utakmicu u svojim rukama, samo devet minuta prije kraja je Butler djelovao kao razbijena vojska, kao ekipa koja nema niti dovoljno snage niti volje da preokrene utakmicu. Vodila je Florida s 11 poena razlike (51:40), koristili su nešto agresivniju obranu koja se pobrinula za oèajnièki šut protivnièke momèadi.

U prvih deset minuta drugog poluvremena Butler je šutirao za tri poena 1/15 (!), ukupno do tada 6/26. Isto tako do tada je potpuno neraspoložen u drugom poluvremenu bio prvi igraè Butlera, Shelvin Mack. Inaèe, Mack je bio jedan od glavnih ‘krivaca’ da se Florida nije odvojila u prvom poluvremenu, ali je u tom razdoblju iskrenuo lijevi gležanj.

I nakon toga, potpuno nerazumljivo Butler se odjednom poèeo vraèati. Nakon èetiri koša u doslovno jednom napadu (koš uz prekršaj Matta Howarda koji je kasnije promašio slobodno bacanje, a iz drugog napada uspješan je Andrew Smith) Butler je uspio smanjiti zaostatak od sedam poena. Nakon toga ponovno odlièno reagira Aley Tyus koji je u to vrijeme bio najaktivniji igraè Floride.

I tako je Florida imala još osam minuta prije kraja 9 poena prednosti, a nakon toga, u narednih pet minuta Butler radi seriju 13:4. Ali kako. Ekipa koja je do tada šutirala oèajnièki za tri poena, sa dvije vezane trice prikljuèila se Floridi koja je u to vrijeme upala u oèiti grè.

Jedina nada su im bila slobodna bacanja, gdje su bili nepogrešivi. S obzirom da u NCAA ligi dok protivnièka ekipa ne iskoristi bonus igraè izvodi slobodna bacanja 1+1, onda podatak da je Butler do tada izvodio 7/16, a Florida 13/13 je bio jedina nada za Floridu.

Pogaðao je èak i Vernon Macklin koji je tijekom ove sezone bio na postotku od nešto više od 40%. I držala se Florida u igri, vodili su i èetiri koša tri minute prije kraja. Ali tada se ponovno budi Shelvin Mack kojeg do tada u drugom poluvremenu kao da nije bilo.

Sa jednim ‘wadeovskim’ potezom u protunapadu zabija predivan koš, pa nakon toga ponovno solo akcija i rezultat je bio poravnat na 57:57. Ali Butler nikako nije mogao povesti od tamo još èetvrte minute drugog poluvremena kada je bilo 37:35.

Spomenuti Macklin vodi Floridu prvo sa jednim slobodnim bacanjem, pa onda predivnim košem na tri poena prednosti dobru minutu prije kraja. Ali Butler u igru vraæa Mack sa dva slobodna bacanja.

Erving Walker, po mnogima ponajbolji košarkaš ovogodišnje sveuèilišne košarke promašuje šut, a Howard s jednim slobodnim bacanjem poravnava rezultat na 60:60. Florida je imala napad do zvuka sirene, lopta je bila naravno u rukama Walkera koji si je iskreirao šut za tri poena, ali lopta ostaje na obruèu.

U produžetku je Butler dvije minute prije kraja vodio dva poena, ali Walker ubacuje ludu tricu za minimalno vodstvo Floride. Ali u sljedeæem napadu Mack odgovora jednakom mjerom. Walker je odluèio uzeti stvari u svoje ruke, bio je zaustavljen u jednom napadu, ali na njegovu nesreæu to je iskoristio sa samo jednim slobodnim bacanjem. Na drugoj strani Mack je imao šut za pobjedu, do kraja je bilo 36 sekundi, imali su poen prednosti, ali sa 9 devet metara i sa istekom napada Mack je bio neuspješan. Nakon toga na scenu stupa tragièar dana (uz Walkera), Kenny Boynton koji se odluèuje za potpuno nerezonski šut za tri poena (do tada je šutirao tricu 1/1), naravno neuspješno, dok na drugoj strani junak dana, Mack pogaða 2 slobodna bacanja. Uspjela je Florida nekako proæi u napad bez prekršaja, spomenuti Boynton je šutirao za nove produžetke, ali je ponovno promašio i snovi o Final Fouru su bili uništeni.

Shelvin Mack je ukljuèujuæi i zadnjih pet poena u produžetku  zabio 27 poena (trica 4/13), dok je Matt Howard dodao 14 poena. Probleme s prekršajima prvog centra Andrewa Smitha je odlièno iskoristio i Khyle Marshall koji je ubacio 10 poena i uhvatio 7 lopti. Za poražene Gatorse 25 koševa ubacio je Vernon Macklin, Boynton je zabio 17 poena dok je Walker završio susret sa 8 poena (šut iz igre 1/10).

Latest Posts

NE PROPUSTITE