Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Southeast: Butleru triler, Freddette nezaustavljiv za Gonzagu

U regiji Southeast su odigrane sve èetiri utakmice drugog kruga, te smo vidjeli èetiri odliène utakmice. Tri utakmice su bile neizvjesne do poslijednjih trenutaka, a utakmica izmeðu Pittsburgha i Butlera donijela je neviðene preokrete u poslijednjih 2.2 sekunde, a pobjedu na kraju odnosi Butler sa minimalnom prednošæu.

Istaknimo i još jednu odliènu utakmicu Jimmer Freddettea, koji nastavlja sa izvrsnim igrama sa svoj BYU.

Southeast:

19.3.2011

Pittsburgh (1) – Butler (8) 70:71
(Brown 24p ; Mack 30p, Howard 16p)

Košarkaši Butlera napravili su fantastièan podvig u drugom krugu sveuèilišnog prvenstva pobijedivši prve nositelje, momèad Pittsburgha sa 71-70. Utakmica sa neopisivom završnicom, koje se ne bi posramili najbolji filmski režiseri, ali i sa dosta velikom sudaèkom ulogom. Naime, što se dogodilo.

Košem Andrew Smitha 2.2 sekunde prije kraja, Butler dolazi do prednosti 70-69. Pittsburgh je bio bez timeouta te brzo izvode loptu, a negdje na polovici igrališta najbolji igraè Butlera Shelvin Mack radi prekršaj nad Gilbert Brownom, 1.4 sekunde prije kraja, koji sa linije slobodnih bacanja ima priliku prvo izjednaèiti, a zatim donijeti i pobjedu svojoj ekipi. Brown pogaða prvo slobodno, drugo promašuje, a Nasir Robinson prilikom skoka radi prekršaj nad Mattom Howardom, koji sa slobodnim bacanjima ponovno može postati junak za Butler.

Matt je pogodio jedno bacanje, što je bilo dovoljno za veliku pobjedu Butlera, a Nasira Robinsona uèinio nesretnijim od stanovnika Japana.

Butler je sada u dvije utakmice pobijedio sa ukupno 3 poena razlike, nakon što su u prvoj rundi pobijedili Old Dominion košem Matta Howarda u poslijednjoj sekundi. ”Mi nismo bolji ni od Pittsburgha, niti od Old Dominiona, samo smo imali loptu u zadnjem napadu”, rekao je trener Butlera Brad Stevens.

Shelvin Mack je bio najbolji strijelac utakmice sa 30 koševa, a pomogao mu je Matt Howard sa 16. Kod Pittsburgha Gilbert Brown ubacio je 24 poena.

Butlerova svlaèionica nakon utakmice je po jaèini buke i slavlja nadmašila koncert Rolling Stonesa, jednostavno su bili presretni pobijediti na ovakav naèin, i nisu se libili pokazati svoju radost. Ovom pobjedom nad prvim nositeljima su ponovili uspijeh od prošle godine kada su takoðer u drugom krugu izbacili momèad Syracuse. Prošle godine su igrali veliko finale, gdje su izgubili od Dukea 61-59, a kako ih sreæa prati u prve dvije utakmice, nije nemoguæe da barem to ponove. Slijdeæi protivnik im je Wisconsin.

BYU (3) – Gonzaga (11) 89:67
(Freddette 34p, 6 as ; Gray 18p, 7 as)

Puno lakše od oèekivanog momèad BYU se obraèunala sa Gonzagom, te pobijedili sa ukupnih 89-67. BYU je dominirao od poèetka utakmice, te se potpuno zasluženo odlaze meðu najboljih šesnaest ekipa, gdje nisu bili od 1981. godine.

Još je jednom svoju klasu pokazao Jimmer Fredette, koji je sa 34 poena, te 6 asistencija bio nezaustavljiv. ”On može pogoditi sa svakoga dijela terena, za njega je obruè u svakoj utakmici velièine Mississippija”, rekao je Steven Gray, igraè Gonzage koji se uzalud trudio da ga pokuša zaustaviti. Freddette je pogodio sedam trica, ukupno šutirao 11-23, te tako još jednom dokazao zašto je najbolji strijelac na sveuèilištu ove godine. I samo podatak da je svoj prvi koš postigao nakon punih 11 minuta igra, ali ga je od tada bilo nemoguæe èuvati.

Kod Gonzage najbolji strijelac je bio Steven Gray sa 18, èemu je dodao i 7 asistencija.

BYU slijedeæu utakmicu igra protiv Floride, koja je pobijedila UCLA. Veæ sada možemo s nestrpljenjem oèekivati ovaj dvoboj, i vidjeti može li Jimmer odvesti svoju ekipu još jednu stepenicu više.

Wisconsin (4) – Kansas State (5) 70:65
(Leuer 19p ; Pullen 38p)

Još jednu zanimljivu utakmicu vidjeli smo izmeðu Wisconsina i Kansas Statea, a pobjedu je odnio Wisconsin sa 70-65. Wisconsin je vrlo brzo uspio utakmicu prilagoditi svojoj igri, sa tvrdom obranom, i dugim napadima. Oni igraju izrazito pametno u napadu, te predvode sve ekipe sa 7.56 izgubljenih lopti po utakmici. Naravno da je to najmanje od svih.

Wisconsin je uspio pobijediti unatoè oèajnoj veèeri njihova najboljeg igraèa Jordana Taylora, koji je postigao 12 koševa, ali uz šut iz igre 2-16. Meðutim John Leuer je postigao 19, a još tri igraèa 11 koševa, za dobro isbalansiran napad Wisconsina. Kansasu nije pomoglo niti fantastiènih 38 koševa Jacoba Pullena.

Florida (2) – UCLA (7) 73:65
(R. Nelson 16p, 11sk; E. Walker 21p, 3sk)

U prvoj utakmici regije Jugoistok, Florida je izbacila UCLA pobjedom od 73:65. UCLA je dosta dobro krenuo u utakmicu, jedan dio prvog poluvremena su vodili 4 razlike, no na poluvrijeme se odlazi sa malom prednošæu Floride od 2 poena.

Prvih 5 minuta prvog poluvremena UCLA je vodio, no onda vodstvo preuzima Florida koja ga do kraja nije ispuštala. Nije tu bilo velikih prednosti, najveæa prednost za Floridu je bila 6 minuta prije kraja kada su imali 6 poena razlike. Heroj Floride je bio Erving Walker koji je zabio 10 od zadnjih 15 poena svoje momèadi. Florida je ovom pobjedom nakon tri godine prošla meðu najboljih šesnaest, odnosno prvi puta nakon što su 2007. i 2008. bili najbolja sveuèilišna momèad.

U momèadi Floride najviše se istaknuo  Erving Walker koji je imao 21 poen te 3 skoka. Za UCLA je najviše postigao Reeyes Nelson sa 16 poena, èemu je dodao 11 skokova.

Rezultati 1. kruga

Latest Posts

NE PROPUSTITE