Saturday, November 26, 2022

ZADNJE OBJAVE

Southeast: Florida nakon produžetka, Butler nezaustavljiv

U regiji Southeast Florida je u iznimno zanimljivoj utakmici svladala momèad BYU nakon produžetaka, a Butler je iznenadio još jednog top nositelja. Tako æe ove dvije ekipe igrati finele regije, a pobjednik odlazi na Final Four u Houston. Butler bi eventualnom pobjedom ponovio prošlogodišnji Final Four.

Southeast

25.3.2011

- Advertisement -

Florida (2) – BYU (3) 83-74
(Tyus 19p, 17 sk ; Fredette 32p)

U vrlo neizvjesnoj utakmici u regularnom dijelu, Florida je odliènom igrom u produžecima svladala BYU 83-74. Florida je u produžecima ukupno postigla 14 koševa što je bilo više nego dovoljno za veliko slavlje i prolazak meðu najboljih 8 ekipa sveuèilišnog prvenstva, odnosno u finale regije.

Prvo poluvrijeme se igralo u iznimno brzom ritmu, prosjeèan napad je trajao 8 sekundi, što je za sveuèilišnu košarku vrlo èudna igra. Ekipe su imale natjecanje u tricima, jer skoro svaki napad se šutiralo iza linije za tri poena. Ukupno su ispucali èak 33 pokušaja za tri poena, Florida 7-16, a BYU 5-16.

- Advertisement -

Florida je odlièno otvorila utakmicu, imali su u jednom trenutku šut 10-12, te zahvaljujuæi u poèetku hladnom Jimmer Fredettu (0-6 u prvih 13 minuta), odvojili se na deset poena razlike, 27-17 u 13 minuti. Naravno, teško da su mogli zadržati takav postotak šuta, te su do kraja poluvremena ubacili još samo 9 koševa.

Jimmer je shvatio da mu šut ne ide, te je promijenio taktiku, te poèeo probijati reket i ulazima postizati koševe, tako da je na poluvremenu uhvatio 10 koševa, a na poluvrijeme se otišlo sa rezlutatom 36-36.

Drugo poluvrijeme se nastavilo u vrlo sliènom ritmu, sa previše ispucanih trica, previše promašenih trica. Nijedna ekipa se nije uspijela znaèajnije odvojiti, pa ni ne èudi podatak od èak 10 izjednaèenja, a u ostalom i na konaènom produžetku. Razlika je pak bila u igri Fredetta koji je previše solirao, pokušavao sam pobijediti Floridu, ali to je samo pokušavao šutom koji ga nije najbolje  služio, i bez pokušaja prodora kao u prvom poluvremenu. Samo je u zadnje tri minute uputio 5 trica sa najmanje 8 metara i niti jednu nije pogodio. Ipak zahvaljujuæi dobroj obrani uspijeli su doæi do produžetaka, ali dalje od toga nisu mogli. Florida je imala dva napada za pobjedu u regularnom dijelu, jer su se nakon pokušaja trice Kenny Boyntona izborili za novu loptu, ali Chandler Parsons nije pogodio šut sa istekom vremena.

Florida je imala èak èetiri igraèa sa postignutih više od 15 koševa, Alex Tyus je postigao 19 (uz odliènih 8-9 iz igre i 17 skokova), Kenny Boynton 17, a Erving Walker i Chandler Parsons 16, S druge strane solo utakmica Jimmer Fredettea nije pomogla njegovoj momèadi, jer sa šutom 11-29 (postignutih 32 koša i 5 asistencija) se ne može pobijediti Floridu. Da je možda pokušao više razigrati svoje suigraèe, od kojih nitko nije postigao više od 9 poena, možda bi sada oni slavili ulazak u ”elite eight”, al ovako smo gledali poslijednju utakmicu najboljeg strijelca sveuèilšnog prvenstva i igraèa kojega æe dugo pamtiti svi u BYU. A sada je pitanje da li æe ga zapamtiti i u NBA ligi?

Wisconsin (4) – Butler (8) 54-61
(Taylor 22p, Howard 20p)

Košarkaši Butlera nastavljaju sa odliènim igrama na sveuèilišnom prvenstvu. Nakon što su prošle godine igrali finale protiv Dukea (izgubili u poslijednim trenucima 61-59), sada su pobjedom nad Wisconsinom došli do finala regije gdje æe igrati protiv Floride.

Butler je od samoga poèetka utakmice preuzeo kontrolu utakmice, vrlo brzo došao do desetak poena prednosti, a u 33. minuti imali su 17 poena prednosti. Meðutim, slijedeæih 6 minuta ne uspijevaju postiæi koš iz igre, te Wisconsin serijom 16-2 dolaze na samo tri poena zaostatka minutu prije kraja. U slijedeæem napadu Shelvin Mack pogaða koš sa istekom napada i time zapaèatio pobjedu Butlera.

Matt Howard je postigao 20 koševa i imao 12 skokova, Shelvin Mack je dodao 13. kod Wisconsina Jordan Taylor je ubacio 22 koša.

Latest Posts

NE PROPUSTITE