Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Southeast: Orlando ispred Miamija

Nakon pregleda divizije Atlantic donosimo vam i kratak pregled na jugoistoku gdje æe dvije ekipe sa Floride pokušati si izboriti što bolju poziciju za doigravanje.

Southeast:

Divizija koja nudi novi Miamijev dream team, prvi izbor drafta John Walla, povratnika Gilberta Arenasa, razigrani i opasni Orlando… Po svemu sudeæi, sve oèi NBA publike biti æe usmjerene prema ovoj diviziji. Puno je pitanja koja èekaju da budu odgovorena, a jedino što se sa sigurnošæu može obeæati, to je puno atrakcije. Ovdje su najbolji dunkeri Lige, Vince Carter, Gerald Wallace, LeBron James i Josh Smith koji samo èekaju da poène sezona kako bi se njihova zakucavanja ponovno našla u Top10 akcija veèeri. Slijedi brzi pregled, ove, vjerovatno najjaèe divizije u Ligi.

Orlando Magic

Došli: Malik Allen, Chris Duhon, Daniel Orton, Quentin Richardson
Otišli:
Matt Barnes, Anthony Johnson

Orlando Magic je ekipa koja najvjerovatnije igra najljepšu košarku u NBA-u. Najveæe prednosti su im jako dobra uigranost, velika energiènost i atraktivna igra. Minus je taj što se na prvi pogled èini da Orlando ne može napraviti korak više od prošle sezone kada su od Bostona zaustavljeni u finalu Istoka. Pred trenerom Stanom Van Gundyjem puno je posla da ekipu pripremi za najteža iskušenja u kasnoj fazi Playoffa. Ipak, daleko od toga da treba otpisati Orlando iz borbe za prvaka, ekipi sa Dwightom Howardom, Rashardom Lewisom, Jameerom Nelsonom i jako razigranim Vinceom Carterom, koja uz to ima i kvalitetnu klupu, malo treba da od gubitnika postanu pobjednici. Možda je upravo Van Gundy kljuèni èovjek, završna slagalica koja nedostaje Magicu da svoju magiju na terenu pretvore u osvajanje pehara NBA prvaka.

Miami Heat

Došli: Chris Bosh, Da´Sean Butler, Eddie House, Juwan Howard, Zydrunas Ilgauskas, LeBron James, Mike Miller, Dexter Pitman
Otišli
: Rafer Alston, Michael Beasley, Daequan Cook, Yakhouba Diawara, Jermaine O´Neal, Shavlik Randolph, Quentin Richardson, Dorrell Wright

Velika vruæina vlada u Miamiju, èak i nakon završetka ljeta, a vjerovatno i preko zime. U razmaku od samo nekoliko dana poèetkom srpnja, Chris Bosh i LeBron James objavili su da spremaju stvari i sele na krajnji jug Sjedinjenih dražava, na sunèani poluotok Floride. I tako su se u istom klubu našli trojica superzvijezda NBA lige, njih dvojica i Dwyane Wade, predvodnici NBA klase 2003. Koliko se samo brzo poèela širiti prièa o novom dream teamu, jaèoj ekipi nego ona koja je 2006. predvoðena Wadeom u Miami dovela pehar pobjednika Lige. Ipak, zbog neuigranosti novih igraèa, Miami æe vjerovatno u diviziji završiti iza velikih rivala iz Orlanda, ali jedni pravi ispit za ovu ekipu biti æe doigravanje u kojem ova ekipa neæe imati pravo na pogrešku, ako ne žele da se žestoke kritike sruše na same igraèe, ali i trenera Spoelstru.

Atlanta Hawks

Došli: Jordan Crawford, Josh Powell, Pape Sy, Ethan Thomas
Otišli:
Randolph Morris, Joe Smith, Mario West

Najveæa novost u ekipi je ostanak Joe Johnsona, što govori o neaktivnosti Atlante u prijelaznom roku. Iako je ovoga ljeta Johnson bio slobodan igraè, upravo mu je njegov klub ponudio ugovor koji on nije mogao odbiti. 119 milijuna dolara za 6 sezona, mogima je bio neozbiljan i smiješan potez uprave momèadi iz Georgije. Od ostalih vjesti, reklo bi se, nema ništa novoga… Mike Bibby je u padu forme, prošlu sezonu završio je ispod 10 koševa u prosjeku, što mu se još nijednom nije dogodilo u 12 godina profesionalne karijere. Ali zato Atlanta jaèa na ostalim pozicijama, Josh Smith i Al Horford su velika snaga za ekipu, a pozicija bek šutera je najjaèa, gdje konkuriraju voða ekipe Johnson i najbolji šesti igraè Lige prošle sezone Jamal Crawford. Na ekipi trenera Larryja Drewa je novo dokazivanje na nikad jaèem Istoku. Teško je oèekivati veliki napredak, ali playoff je siguran.

Washington Wizards

Došli: Hilton Armstrong, Trevor Booker, Kirk Hinrich, Lester Hudson, Hamady Ndiaye, Kevin Seraphin, John Wall, Yi Jianlian
Otišli:
Earl Boykins, Paul Davis, Randy Foye, Alonzo Gee, Cedric Jackson, Mike Miller, Fabricio Oberto, Quinton Ross, James Singleton

Wizardsi iz glavnoga grada Washingtona ove sezone vjerovatno zadnji puta nastupaju pod tim imenom. Spominje se da æe Èarobnjake zamjeniti stari naziv- Bullets, a i boje uniforme vratit æe se na stare bijele, crvene i plave. No to je trenutno nebitno u ekipi koja je lutrijom dobila prvi pick na draftu ove godine. Izabrali su Johna Walla, izostalo je neko iznenaðenje. Usporedno sa planovima za draft Wizardsi su još uvijek odluèivali što sa Gilbertom Arenasom, do sada prvom zvijezdom kluba, koji je bio umješan u prošlogodišnji incident koji ga je stajao suspenzije. Dani su prolazili, Arenas nije dobio otpusnicu te sada èini bekovski par sa Wallom. Na tim pozicijama Wizardsi nemaju problema, osim njih dvojice tu je i vrlo pouzdani Kirk Hinrich, pojaèanje iz Bullsa. Osim problematiènog Arenasa, u ekipi su još barem dvojica vrlo problematiènih, Josh Howard i Andray Blatche, dok ostatak ekipe èine igraèi iz drugog plana. Trener je Flip Saunders, karizmatièni trener, koji se je dobio vrlo raznoliku ekipu za treniranje, a kako æe se cijela ta atmosfera odraziti na Johna Walla i (ne)uspjeh kluba, ostaje nam da vidimo.

Charlotte Bobcats

Došli: Kwame Brown, Matt Carroll, Sherron Collins, Shaun Livingston, Dominic McGuire, Eduardo Najera
Otišli:
Alexis Ajinca, Tyson Chandler, Raymond Felton, Theo Ratliff

Klub veæinskog vlasnika Michaela Jordana u novu sezonu ulazi sa ambicijom da ponovi prošlosezonske dobre igre i uspjeh ulaska u doigravanje. Meðutim, oslabljena ekipa teško æe se nositi sa velikom konkurencijom jer Kwame Brown i Shaun Livingston nisu dostojne zamjene za Chandlera i Feltona. Ostatak ekipe Larryja Browna nije nimalo loš, osim zvijezda Stephena Jacksona i Geralda Wallacea, još vrijedi spomenuti Tyrusa Thomasa, Borisa Diawa i novoga startera Mohammeda. Velika su oèekivanja i od D.J. Augustina koji æe biti starter nakon što je prošle sezone bio u sjeni Raymonda Feltona. Prognoze kažu da bi se, u najboljem sluèaju, Bobcatsi mogli povlaèiti oko granice ulaska u doigravanje. Ako ne ponove uspjeh iz prošle sezone, nitko im neæe moæi zamjeriti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE