Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Southeast: Tuga Bobcatsa i Wizardsa, vodeæi Heat

Divizija Southeast obuhvaæa vodeæu i dvije najslabije momèadi lige. Miami oèekivano predvodi Southeast diviziju, no trenutno više od oèekivanog pruža i Orlando Magic s Dwightom Howardom koji iz dana u dan pogledava po drugim momèadima. Hawkse je od boljeg omjer uveliko sprijeèila ozljeda Ala Horforda koja im je oduzela i ono malo nade za nešto uspješniju sezonu nego je što proteklih godina. Zaèelje lige, a samim time i divizije predvode Wizardsi te Bobcatsi.

Miami Heat (27-7)

Košarkaši Miami Heata su nakon prvog dijela regularne sezone opravdali ulogu favorita na Istoku. Do All-Star susreta uknjižili su 8 uzastopnih (uvjerljivijih) pobjeda i samim time omjerom 27-7 zajedno s Oklahomom drže vodeæu poziciju u cijeloj ligi. Dwyane Wade je napokon potpuno zdrav, isto vrijedi i za Udonisa Haslema koji je u minuloj regularnoj sezoni odigrao tek 13 utakmica. Ove sezone je odigrao sve utakmice. No, ono što je najvažnije Erik Spoelstra riješio je probleme na poziciji playmakera. Uz prvog organizatora igre, Maria Chalmersa, odlièan posao su èelnici Heata obavili na prošlogodišnjem draftu biravši Norisa Colea. Mike Miller je potpuno podreðen momèadi, a Battier polako diže svoj nivo igre. Jedini problem je pozicija centra gdje igra napadaèki bezopasan Joel Anthony, no usprkos tome Heati imaju konaèno pronaðenu dobru rotaciju, bolji doprinos s klupe nego protekle sezone i sasvim sigurno po trenutnom prikazanom su meðu glavnim kandidatima za naslov.

Orlando Magic (22-13)

Dwight je još uvijek u Orlandu i ostati æe zasigurno do nedjelje naveèer, a možda i koji dan kasnije. Usprkos savjetima starijih i iskusnijih NBA igraèa, Dwight uporno ponavlja i proširuje svoj popis želja. Teško je za povjerovati da bi u Orlandu mogli ponoviti još jednom grešku pustivši svog najboljeg igraèa besplatno (èitaj: primjer Shaq). No, kako god bilo u nastavku Orlando drži više nego pozitivan omjer, ali isto tako je èinjenica kako su imali tijekom 35 odigranih susreta najveæe rezultatske amplitude. Ryan Anderson je jedna od pozitivnijih prièa na Floridi, kada je rijeè o Magicu, trenutno je drugi strijelac i skakaè momèadi. Ostali iskusni trojac Turkoglu, Richardson i Nelson igraju solidne utakmice, no ništa više od toga, izuzevši po koji blijesak pojedinaca. J.J. Redick uredno stavlja otvorene šuteve, dok je Glen Davis potpuno razoèarao. Orlando se nalazi u pat poziciji gdje imaju moguænost izgubiti sa stilom i graditi momèad za buduænost ili tvrdoglavo ne uèiniti ništa i nadati se da Stan Van Gundy ponovno pokuša s èarobnim štapiæem spasiti stvar.

Atlanta Hawks (20-14)

Hawksi su ambiciozno krenuli u sezonu, rušili i Bullse i Heate (u gostima!), no nakon tri uzastopne pobjede doživjeli su dvostruki poraz u Indiani. U porazu 96:84 izgubili su svog prvog centra, Ala Horforda koji zbog ozljede ramena najvjerojatnije neæe više pomoæi svojoj momèadi u ovoj sezoni. Usprkos tome su Joe Johnson, Josh Smith i društvo do kraja sijeènja upisali 9 pobjeda, izgubivši u gostima tek od Spursa i Sixersa. Što zbog ozljede, što zbog nepovoljnog rasporeda Hawksi su u mjesecu veljaèi brzo spali na realna tla, doživjeli su 8 poraza u 12 odigranih susreta. Istina, više manje s trenutno bolje rangiranim momèadima, ali s druge strane izabranici Larryja Drewa æe vjerojatno još jednu godinu potrošiti za ‘pusti’ ulazak u playoff gdje im je maksimalni domet drugi krug doigravanja.

Washington Wizards (7-26)

Kako su krenuli u sezonu trenutni omjer izgleda fantastièno. Naravno ne misleæi na prvo poluvrijeme protiv Netsa gdje su imali veæ ‘nedostišnu prednost’ veæ generalno gledajuæi prvih mjesec dana natjecanja. Wizardsi su momèad gdje je pregršt ‘haklera’ i premalo školovanih košarkaša i momèad gdje se Wall nikako ne može nametnutni kao prvo ime momèad. Isto tako treba reæi kako su Wizardsi u 26 zabilježenih poraza njih 24 bili bez ‘napete’ završnice, dok su redom Raptorse, Bobcatse i Thundere pobijedili za tri poena. Inaèe kada veæ analiziramo pobjede dodajmo kako su preostale èetiri pobjede bile još dva puta protiv Bobcatsa te jednom još protiv Raptorsa i Pistonsa. Zanemarivši da se puno veæi napredak oèekivao od Walla, opæa javnost oèekivala je i bolji uèinak Partizanovog Jana Veselyja koji se nikako nije prilagodio NBA stilu košarke. Rashard Lewis iz godine u godinu igra sve manje uèinkovito, dok McGee iz utakmice u utakmice iznenaðenuje niskom košarkaškom inteligencijom. Crawford ponovno pruža dobre role s klupe, a isto tako moramo spomenuti i vodeæeg strijelca momèadi Nicka Younga. Meðutim to je svakako premalo za bilo kakvu pozitivnu ocjenu Wizarda nakon prvog djela natjecanja.

Charlotte Bobcats (4-28)

Ne proslavlja se Michael Jordan baš u Charlotteu. Bismack Biyombo i dalje drži glavnu poziciju meðu najveæim promašajima na proteklom draftu. Maggette ima problema s lijevom tetivom, dok Thomas nije na razini na kojoj se oèekivalo.  Diopa se trebalo veæ prije poèetka sezone amnestirati, a Diaw zbog svoje nepokretljivosti se nameæe kao jedan od najslabijih startnih krilnih centara lige. Da bi bilo sve skupa još gore, nadodala se ozljeda Geralda Hendersona koji je uz Kembu Walkera jedina pozitivna toèka momèadi. Neizbježno im je dno lige, mogu se nadati samo sreæi na lottery picku i pametnijem odabiru na dolazeæem draftu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE