Wednesday, December 7, 2022

ZADNJE OBJAVE

Southwest: VCA nakon produžetaka, Kansas uvjerljivo

U regiji soutwest prvi nositelji, Kansas State uvjerljivo su slavili protiv momèadi Richmonda, a u drugom dvoboju VCU je nastavio s odliènim igrama te pobijedio Florida State nakon produžetaka. Ove dvije ekipe æe tako igrati finale regije, a pobjednik odlazi u Houston na Final Four.

Southwest

- Advertisement -

25.03.2011.

Kansas State (1) – Richmond (12) 77-57
(Morningstar 18p; Harper 22p, 9 sk)

Od samog poèetka utakmice Kansas je opravdao ulogu velikog favorita i prvog nositelja ove regije, te su veæ sredinom prvog poluvremena, serijom 24-2, stigli do prednosti 31-9. Igraèima Richmonda ništa nije polazilo za rukom, tako da je ova prednost od dvadesetak razlike ostala tokom cijelog susreta, bez ikakvog znaèajnijeg smanjivanja.

- Advertisement -

Igraèi Kansasa us šutirali vrlo dobrih 48% šuta, te imali 9-19 iza linije za tri poena, te se tako bez veæih problema plasirali meðu najboljih osam momèadi, gdje æe igrati protiv VCU.

Kansas æe pokušati ponovno doæi do Final Foura, gdje su poslijednji puta bili 2008., kada su i osvojili sveuèilišno prvenstvo. Ako, tamo doðu, Kansas æe postati tek treæa ekipa koja je došla do Final Foura, a da nije trebala pobijediti niti jednoga od prvih osam nositelja. Naime, Kansas je igrao protiv Boston Universitya (16), Illinoisa (9), Richmonda (12), a VCU je 11 nositelj. Ovo je bilo i prvi puta u povijesti prvenstva da je meðu èetiri najbolje ekipe u regiji, bilo èak tri nositelja koji nisu top 10.

Za Kansas Brady Morningstar je postigao 18 koševa, a Marcus Morris 13 uz 7 skokova. Treba i dodati kako niti jedan igraè Kansasa nije igrao više od 30 minuta, što æe vjerojatno igrati ulogu protiv VCU u nedjelju, koji je sinoæ trebao igrati produžetke. Kod Richmonda Justin Harper ubacio je 22 koša uz 9 skokova.

Florida State (10) – VCU (11) 71-72
(Kitchen 23p, 12 sk; Burgess 26p)

VCU nastavlja sa odliènim igrama, te su nakon produžetak slavili protiv Florida Statea 72-71. Nakon što su prve tri utakmice dosta uvjerljivo nadigrali svoje protivnike, sinoæ su pokazali da mogu pobijediti i u napetoj završnici.

Od samog poèetka se pokazalo da æe to biti vrlo neizvjesna utakmica, vodstva su se izmijenjivala iz minute, a najveæa prednost koju je neka ekipa imala, jest šest koševa. U drugom poluvremenu vrlo slièna prièa. VCU je u 13 minuti uspio doæi do devet pogodaka prednosti, ali Florida se uspijeva vratiti u utakmicu. Tricom Derwin Kitchena 30 sekundi prije kraja Florida dolazi do izjednaènje 65-65. U slijedeæem napadu Bernard James blokira pokušaj VCU nekoliko sekundi prije kraja, te Florida ima priliku za pobjedu. Ipak, Kitchen se nije uspio izboriti za kvalitetan šut, tako da se otišlo u produžetke.

U produžecima slièna prièa. Koš za koš. U zadnjih sedam sekundi Florida ulazi za prednošæu od pola koša, ali lopta je VCU. Odliènom akcijom za vrijeme izvoðenja lopte iz auta, Bradford Burgess lagano dolazi do koša i VCU vodi 72-71. Florida ponovno ima zadnji napad, Kitchen se probija po desnoj strani, vraæa u sredinu, ali Rob Brandeberg blokira pokušaj igraèa Floride. VCU odlazi meðu najboljih osam, po prvi puta u povijesti, gdje æe igrati sa prvim nositeljima regije, Kansas Stateom.

Floridi nije pomoglo niti èak 17 skokova više, 45-28 u skokovima, od èega su imali 21 skok u napadu, i 18 šuteva više, ali su šutirali loših 35%.

Bradfor Burgess je postigao 26 koševa, a Brandon Rozzell je dodao 16 za VCU. Kod Floride Derwin Kitchen je ubacio 23 poena uz 12 skokova, a Chris Singleton je dodao 16 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE