Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Southwest: VCU preko Kansasa do Final Foura

Ekipa Virginia Commonwealth Rams, skraæeno VCU, ostvarila je jedno od najveæih iznenaðenja ovogodišnje NCAA lige. U finalu Southwest divizije izbacili su ekipu Kansasa, koja je prema mnogima bila i prvi favorit za osvajanje naslova.

VCU (11) – Kansas (1) 71-61
(Skeen 26p, 10sk; Marcus Morris 20p, 16sk)

Kansas je u susret ušao kao favorit i u prvim trenutcima susreta èinilo se da æe ostvariti pobjedu bez veæih poteškoæa, naime susret su otvorili serijom 6-0. No VCU se brzo budi iz sna, krenuli su igrati u višoj brzini i potpuno preuzeli inicijativu na terenu. Nakon 5 minuta igre Jamie Skeen pogaða tricu kojom kreæe 11-0 serija ekipe VCU te ostvaruju rezultatsku prednost od 20-10. Od tada je VCU nastavio graditi svoju prednost koja je tricom Brandona Rozzella 4 minute prije kraja iznosila i +18. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 41-27.

U drugu dionicu igre Kansas ulazi mnogo odluèniji, s puno više energije, posebice u obrambenom dijelu igre. Odmah su na poèetku napravili seriju 12-0 te se približili na prihvatljivih 4 poena zaostatka, 43-39. Najveæi udio u ovoj seriji imali su Tyshawn Taylor i Marcus Morris, no ni oni nisu bili dovoljni da Kansas dostigne rezultat. U jednom trenutku prednost VCU-a se smanjila na samo 2 poena, ali bliže od toga se igraèi Kansasa nisu uspjeli približiti. Skeen je ponovno uzeo glavnu rijeè te je gotovo sam odveo svoju ekipu na dvoznamenkastu prednost koju je VCU uspio oèuvati do kraja same utakmice.

Konaèni rezultat iznosio je 71-61, a najbolji igraè utakmice bio je spomenuti Skeen koji je sa 26 koševa i 10 skokova odveo svoj VCU na završni turnir èetiri najbolje ekipe. Osim njega, samo je Rozzell u ekipi VCU imao dvoznamenkast uèinak; on je postigao 12 koševa pogodivši 4 trice. U redovima poraženih Jayhawksa odlièan je bio Marcus Morris sa 20 poena i 16 skokova, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Ovom pobjedom iz igre za Final Four ispala je i posljednja prvopostavljena ekipa. VCU æe se ondje suprotstaviti Butleru, a pobjednik iz veèerašnjeg dvoboja Kentucky – North Carolina svoje æe snage odmjeriti protiv Connecticuta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE