Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Splash Brothers: Najbolji šuterski duo svih vremena?

Prije samo dvije godine, tadašnji trener Golden State Warriorsa Mark Jackson izjavio je kako su njegove dvije mlade zvijezde – Steph Curry i Klay Thompson – najbolji šuterski duo u NBA povijesti. Iako je potencijal dvojice mladaca bio više nego očigledan, ipak se ta izjava činila najblaže rečeno pretjeranom. Odbacili smo ju kao tipično pretjerivanje elokventnog trenera koji želi svojim mladim zvijezdama dati krila.

E, pa sad ispada kako je Jackson bio u pravu.

No dobro, možda je malo uranio sa svojom izjavom s obzirom na činjenicu da je Thompson tada bio u svojoj drugoj, a Curry u četvrtoj NBA sezoni, ali ove sezone Curry i Thompson su se snažno nametnuli kao ponajbolji bekovski duo u NBA ligi, a gledano čisto šuterski, jedan od najboljih bekovskih parova uopće – barem tako misli Klay Thompson.

Upravo je takav odgovor dao nedavno na predstavljanju tenisica sa svojim potpisom u Kini: „Mislim da jesmo. Znate, Steph je jedan od najboljih šutera ikad. I ja sam tu uz njega. Obojica smo bili vodeći u NBA po tricama, on je bio prvi, ja drugi. Ne znam je li se to ikad dogodilo u istoj momčadi. Vjerujem da smo ponajbolji šuterski par ikad. Još toliko toga imamo za dokazati i tek smo zagrebali površinu onoga što možemo postati.“

Curry ima prosjek trica u karijeri sjajnih 44%, Thompson je tek nešto slabiji s 42%. Thompsonu je tek 25 godina, Curry je nešto stariji (27), a već su srušili gotovo sve šuterske rekorde koji postoje. Uz to, mogu se pohvaliti naslovom NBA prvaka-čašću kojom se ne diče jedan Karl Malone, John Stockton, Charles Barkley ili Patrick Ewing. Klay je, uostalom, već pokazao koliko može biti nezaustavljiv ako ga krene: u utakmici protiv Sacramenta uvalio je 52 koša, od toga 37 samo u trećoj četvrtini. Tad je oborio dotadašnji NBA rekord Georgea Gervina.

Ako i dalje mislite kako su izjave o „najboljem šuterskom duetu svih vremena“ pretjerane, slobodno nastavite. Već smo se svi zajedno jednom opekli.

Latest Posts

NE PROPUSTITE