Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Splitter u Hawksima, Millsapu novi ugovor

Jedan od najaktivnijih timova u prvom danu free agencya bio je San Antonio, a sa njima zajedno i Atlanta. Oni su i formalno započeli dan sa tradeom koji je poslao brazilskog centra Tiaga Splittera u Hawkse, a to je potez koji ima smisla za obje strane. Naravno, Spursi su se ovim rješili $16.75 milijuna dolara koje bi dali Splitteru za naredne dvije sezone i tako masivno otvorili prostor za najveću zvijezdu „prijelaznog roka“ LaMarcusa Aldridgea. Hawksi su dobili dobrog centra koji će vjerojatno startati sa klupe zbog onoga što se desilo kasnije tokom dana, o čemu ću uskoro pričati.

Kao što sam rekao, radi se o dvije možda i najaktivnije ekipe u prvom danu ovog nekima najljepšeg perioda NBA predsezone. Što se teksaškog tima tiče, oni su uradili četiri izuzetno bitne stvari koje bi od njih mogle da naprave prvu ekipu Zapada. Prvenstveno, dogovorili su ovaj trade, a onda malo poslije ponoći i službrnog početka srpnja i free agency perioda dogovorili petogodišnju ekstenziju Kawhija Leonarda, o kojoj smo već pisali. Nakon toga, vezali su odlično 3&D krilo Dannya Greena za vjerojatno najveći steal dana – četiri godine $45 milijuna dolara što je za ovog odličnog igrača nevjerojatno malo. Svi mi znamo koliko su 3&D igrači traženi u ligi, i Green je vrlo lako mogao da uzme još minimalno $15 milijuna ali odlučio je da ispoštuje svoju franšizu, ekipu koja ga je napravila. To je postao trend u San Antoniu gdje se između uprave i igrača stvara veza veća od profesionalne, recimo čak i obiteljska pa tako u Spursima igrači stavljaju želje tima ispred svojih finansijskih. Četvrta bitna stvar odrađena je sastanak sa LaMarcusom Aldridgeom, koji je po svim izvještajima prošao i više nego dobro. Na sastanku su bili i Greg Popovich, Tim Duncan i Tony Parker, koji su Aldridgeu sa jedne igračke strane predstavili plan Spursa. Zasad teksaška ekipa radi najbolji posao u ovom periodu.

Hawksi su sa druge strane imali jedan stresan dan koji je koliko toliko završio dobro. U doba kada su radili na razmjeni sa Spursima, odnosno malo poslije, možda i najveća zvijezda njihovog tima i bivši igrač Utah Jazza Paul Millsap dobio je ogromnu ponudu iz Orlanda vrijednu $80 milijuna za četiri godine. Da bi stvar bila još gora, njihov standout igrač u playoffu DeMarre Carroll prihvatio je ponudu Raptorsa od $60 milijuna preko četiri godine i tako su ostali bez startne trice, a i njihovog najboljeg 3&D igrača koji su toliko traženi u ligi trenutno. Ipak, Millsap se nije odlučio na put ka Floridi, te je potpisao trogodišnju ekstenziju sa Hawksima vrijednu $58 milijuna, s tim da je ta treća godina player opcija. Splitter je doveden kao osiguranje u slučaju Millsapovog odlaska, ali s obzirom da je ostanak njihovog All-Stara završen, Splitter će vjerojatno utakmice počinjati sa klupe, mijenjajući Ala Horforda.

Latest Posts

NE PROPUSTITE