Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spoelstra: Moramo biti puno agresivniji

Noæas se igra druga utakmica finalne serije Istoka izmeðu Chicago Bullsa i Miami Heata. Igraèi Bullsa uspjeli su ostvariti uvjerljivu pobjedu u prvoj utakmici te bi eventualnom novom pobjedom napravili velik posao.

“Mi smo ekipa koja igra agresivno”, rekao je trener Miamija Erik Spoelstra. “Ako bilo tko misli drugaèije oèito nas nije gledao kako igramo. No tu agresivnost nismo pokazali u prvoj utakmici i to se mora promijeniti za utakmicu broj dva.”

Trener Spoelstra je oèigledno o nedostatku agresivnosti u prvoj utakmici govorio zbog malog broja napadaèkih skokova (6), malog broja iznuðenih slobodnih bacanja (15) i velikog broja pogrešaka (16 izgubljenih lopti).

“Svaki od igraèa mora pružiti više. Mi smo agresivna, napadaèki orijentirana ekipa, ali u prvoj utakmici to jednostavno nismo pokazali. Kroz sezonu smo izgradili reputaciju èvrste, obrambene ekipe koja hvata svoje skokove. No to prošlu utakmicu nismo pokazali”, zakljuèio je Spoelstra.

“Teško je napadati kada postave obranu jer se grupiraju na strani gdje je lopta”, rekao je LeBron James koji je u prvoj utakmici zaustavljen na 15 poena iz 15 šuteva. “Trebamo više kružiti loptom u napadu, s jedne da drugu stranu da dobijemo više prostora.”

Dwyane Wade je optimistièan što se tièe druge utakmice, smatra da Miami ima dobru priliku izjednaèiti rezultat u seriji: “Naš posao je doæi na utakmicu i ukrasti im prednost domaæeg terena pobjedom u njihovoj dvorani. To nismo uspjeli u prvoj utakmici, ali noæas imamo novu priliku i pokušat æemo to i ostvariti.”

No ni igraèi Chicaga se neæe olako predavati. Pokušat æe ponoviti drugo poluvrijeme iz prve utakmice u kojem su sveli igraèe Miamija na samo 34 poena.

“Nismo dobro krenuli u utakmicu, ali to se promijenilo”, izjavio je Luol Deng koji je imao velike zasluge u zaustavljanju LeBrona, a i u napadaèkom segmentu je bio odlièan, ubacio je 21 poen i uhvatio 7 skokova tijekom prve utakmice. “Tijekom pauze na poluvremenu shvatili smo što radimo krivo, nismo im više poklanjali lopte pa nisu mogli trèati kontre. Sveli smo ih na igru na postavljenu obranu.”

“Ne znam što æe se dogoditi”, odgovorio je Derrick Rose na pitanje što može oèekivati od Miamija u drugoj utakmici. U prvoj je Chicago pokazao više htijenja i borbe, te se oèekuje da Miami noæas pokaže nešto slièno. “Takva je situacija u doigravanju, nikada ne možeš predvidjeti kako æe protivnici reagirati. Moraš prièekati poèetak utakmice i prvu loptu te zatim reagirati. Što se nas tièe, mi moramo ponovno biti veoma agresivni.”

Glavni šuter Bullsa, Kyle Korver smatra da Miami nije pokazao najbolje što zna i da æe im to biti dodatni motiv veèeras. “Oèekujem da pokažu svoju najbolju igru noæas”, izjavio je Kyle Korver nakon današnjeg treninga. “Sigurno imaju osjeæaj da nisu pokazali sve što mogu i da æe to probati nadoknaditi. Imaju priliku pobijediti u sljedeæoj utakmici te uzeti prednost domaæeg terena, što stavlja pritisak na nas.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE