Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spoelstra: Napad Miamija je napredovao

Iako im je za to bilo potrebno više od pola sezone, trener Miami Heata Erik Spoelstra kaže kako je napad momèadi napredovao.

Nakon što se poèetkom sezone oslanjao samo na svoje zvijezde, Miami Heat sada ima izbalansiran napad. “Promijenili smo se”, kaže Spoelstra. “Mislim da je najveæa promjena koju smo napravili u posljednja dva tjedna detaljno razraðeno izvršavanje akcija i povjerenje koje imamo kada treba odigrati drugu ili treæu opciju. Povjerenje ukljuèuje kretanje lopte i vraæanje u obranu kada ona nije postavljena. Momci su to prihvatili i s vremenom æe njihovo pouzdanje rasti.”

U proteklih nekoliko tjedana pokazali su se rezultati spomenutih promjena. “Naša momèad je sastavljena drugaèije od nekih drugih momèadi”, kaže Spoelstra. “Imamo odliène napadaèe. Proces je bio uèenje naèina na koje se može olakšati igru jedan drugome. Ne želimo uzeti loptu od naših najboljih igraèa. Želimo doæi do druge ili treæe opcije. Želimo isprobati više stvari prije nego pokušamo zabiti koš.”

Miami je izgubio posljednju utakmicu kojom su Boston Celticsi osigurali prvo mjesto Istoène konferencije, ali su u zadnjih 10 utakmica upisali 8 pobjeda.

Latest Posts

NE PROPUSTITE