Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sprema se kazališni komad o Birdu i Magicu

Slavnu æe kazališnu scenu na njujorškom Broadwayu uskoro obogatiti novi komad o dvojici ponajboljih košarkaša u NBA ligi svih vremena: Larryju Birdu i Earwinu “Magicu” Johnsonu.

Èlan ansambla èikaškog Steppenwolf Theatrea Eric Simonson, koji je veæ napisao scenarij za “Lombardi“, predstavu o jednome od najveæih trenera amerièkog nogometa Vinceu Lombardiju, oèito je pronašao novu tržišnu nišu: prièe o legendarnim sportašima. U èetvrtak su tako Fran Kirmser i Tony Ponturo, producenti “Lombardija”, objavili da æe producirati novi Simonsonov komad. Dotièni se zove Magic/Bird, te govori o životima dvojice velikih košarkaša, suigraèa u amerièkom Dream Teamu s Olimpijskih igara u Barceloni 1992. godine, najpoznatijih po stvaranju velikog klupskog rivalstva izmeðu (Magicovih) LA Lakersa i (Birdovih) Boston Celticsa.

Na daskama koje život znaèe glumci, oèekivano, neæe “haklati”. Kao što je sluèaj s Lombardijem, o kojem je Simonson progovorio prièom o sedmodnevnom periodu njegova života, predstava o Magicu i Birdu takoðer æe se odnositi na jednokratan dogaðaj. Nagaða se hoæe li biti rijeè o kojoj od finalnih serija NBA doigravanja u kojima su se meðusobno borili, ili možda o iskustvu osvajanja zlatne olimpijske medalje u Barceloni.

Predstava æe biti producirana uz pomoæ NBA-organizacije, a premijeru bi na Broadwayu trebala doživjeti 2012. godine.

Nagaða se takoðer tko bi mogao glumiti slavne sportaše. Za Birda je zasad najizgledniji kandidat Michael Rapaport, a za Magica Derek Luke.

Latest Posts

NE PROPUSTITE