Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spud Webb jedan od sudaca Slam Dunk Contesta

Spud Webb, 170 cm umirovljeni NBA igraè i bivši pobjednik natjecanja u zakucavanju, bit æe jedan od sudaca na ovogodišnjem Slam Dunk Contestu.

Ovaj “mali-veliki” igraè šokirao je košarkaški svijet kada je u Reunion Areni u Dallasu 1986. godine rezultatom 8-6 pobjedio svog suigraèa i jednog od najpoznatijih “dunkera” u povijesti NBA lige Dominiquea Wilkinsa. Sada, kada se All-Star vikend ponovo vraæa u Dallas, a samim time i natjecanje u zakucavanju, Spud Webb æe ponovo igrat veliku ulogu u istoimenom natjecanju, sada kao sudac.

Živim ovdje èitav život i sjajno je ponovo gledati All-Star ovdje. Ovaj dogaðaj mi vraæa neke sjajne uspomene.”

Webb, koji je još uvijek najniži pobjednik u povijesti natjecanja, dotakao se teme o tome hoæe li omaleni Nate Robinson postati prvi igraè s tri titule najboljeg “dunkera”. Njegova konkurencija su Shannon Brown, Gerald Wallace i DeMar DeRozan/Eric Gordon. Više o samom natjecanju proèitajte ovdje.

Webb je sudjelovao u Robinsovoj pobjedi 2006. godine, ali kao pomagaæ. “Ja mogu napravit to zakucavanje svaki put“, rekao je Webb. “Oèekujem od Natea da ne koristi pomagaæ ovaj put. Nadam se da æu vidjeti nešto novo ili æu morati ponovo obuæi dres i vidjeti mogu li još letjeti.”

Webb je u NBA ligi igrao od 1985. do 1998. godine. uz prosjeke od 9,9 koševa i 5,3 asistencije za oko 25 minuta provedenih na parketu. Danas radi kao predsjednik košarkaških operacija za D-League franšizu u Friscu, Texasu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE