Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi bez Parkera mjesec dana

Košarkaši San Antonio Spursa sinoć su uvjerljivo svladali Sacramento Kingse, ali pri tome i ostali bez svog prvog razigravača, Francuza Tonyja Parkera.

Parker je sredinom treće četvrtine utakmice prodirao kroz reket Kingsa i išao na polaganje te je nezgodno naskočio i iskrenuo gležanj. Suigrači su mu pomogli da napusti teren i više se nije vraćao u igru. Odmah nakon utakmice trener ekipe Gregg Popovich izjavio je kako Parkera sigurno neće biti na parketu određeno vrijeme, a liječnički pregled je to i potvrdio.

Nakon današnjeg pregleda ozlijeđenog lijevog gležnja, liječnici su ustanovili da će Parker biti van parketa barem sljedeća četiri tjedna, što je težak udarac za ekipu budući da je Francuz bio prvo ime momčadi i igrao jednu od najboljih sezona u svojoj karijeri.

Spursi su trenutno prva momčad Zapada, ali i cijele lige, s omjerom 46-14, a s ovom ozljedom možda će doći do promjene na vrhu do kraja sezone. San Antonio ima još 22 utakmice do kraja regularnog dijela sezone, koje će odigrati unutar sljedećih mjesec i pol dana. Parkera možemo očekivati na terenu početkom sljedećeg mjeseca i mogao bi odigrati posljednjih 9 susreta ekipe, koliko ih Spursi igraju u travnju.

Ekipa Gregga Popovicha poznata je po tome što ima izrađen fantastičan sustav igre koji je vrlo “otporan” na ozljede ključnih igrača te su Spursi pobjeđivali kada su Tim Duncan i Manu Ginobili propuštali veći broj utakmica. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li moći pobjeđivati i bez svog prvog razigravača, koji je svojim igrama zaslužio da ga se spominje kao kandidata za MVP titulu na kraju sezone (iako je nerealno za očekivati da ju itko može uzeti ove sezone pokraj LeBrona Jamesa).

Ove sezone 30-godišnji Francuz bilježi 21 poen i 7,6 asistencija po susretu uz 53 posto šuta iz igre. To su fantastične brojke koje, uz podatak da su Spursi prva momčad cijele lige, Parkera svrstavaju među najbolje razigravače NBA lige danas. Vrijednost pojedinca na ekipu često se može vidjeti kada igrač ne igra, te ćemo u narednih mjesec dana dobiti i konačnu potvrdu o tome koliki je utjecaj Parkera na igru Spursa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE