Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi bolji od Celticsa, Jazzeri zaustavili Westbrooka

Sinoć je na NBA parketima odigrano deset utakmica. Bojan Bogdanović odigrao sjajnu utakmicu u pobjedi Netsa. James Harden je upisao novi triple-double, Cavsi su igrali bez velike trojke i izgubili u Memphisu, dok su Spursi došli do nove pobjede na domaćem terenu.

Miami Heat – Indiana Pacers 95:89

Miami Heat je upisao drugu pobjedu zaredom, najbolji kod domaćina je bio Hassan Whiteside s 26 pobjeda, 22 skoka i dvije blokade. Goran Dragić je imao 11 poena, šest dodavanja, pet skokova i dvije ukradene. Kod gostiju najbolji je bio Paul George s 22 poena, sedam skokova i tri dodavanja.

Washington Wizards – Charlotte Hornets 109:106

Treći poraz Hornetsa zaredom, ovaj put od njih su bili bolji Wizardsi. John Wall je za domaćine upisao 25 poena, deset dodavanja, sedam ukradenih i šest skokova. Bradley Beal je dodao 20 poena, devet skokova i četiri skoka. Kod gostiju najbolji je bio Nicolas Batum s 20 poena, osam dodavanja, pet skokova i dvije ukradene.

Orlando Magic – Los Angeles Clippers 108:113

Clippersi su upisali treću pobjedu zaredom. Najbolji je bio Austin Rivers s 25 poena, četiri skoka i dva dodavanja. DeAndre Jordan je imao 22 poena, 12 skokova, tri blokade. Blake Griffin je upisao 23 poena, sedam skokova i tri dodavanja. Kod gostiju najbolji je bio Aaron Gordon s 33 poena, sedam skokova i dva dodavanja. Evan Fournier je dodao 24 poena, osam dodavanja.

Philadelphia 76ers – Toronto Raptors 114:123

Četvrta pobjeda Raptorsa zaredom. DeMar DeRozan je ubacio 31 poen, pet skokova i tri dodavanja za goste. Kyle Lowry je imao 20 poena, sedam dodavanja i četiri skoka. Kod 76ersa najbolji je bio Robert Covington s 26 poena, 12 skokova i dva dodavanja. Jahlil Okafor je dodao 17 poena, četiri skoka, tri dodavanja i dvije blokade. Dario Šarić je igrao 13 minuta, imao je dva poena i šest skokova.

Brooklyn Nets – Los Angeles Lakers 107:97

Novi poraz Lakersa. Bojan Bogdanović je predvodio ekipu s 23 poena i četiri skoka. Brook Lopez je imao 20 poena, sedam skokova i dva dodavanja. Sean Kilpatrick je imao 22 poena, pet dodavanja i četiri skoka. Kod Lakersa najbolji je bio Timofey Mozgov s 12 poena i 13 skokova.

Memphis Grizzlies – Cleveland Cavaliers 93:85

Cavsi su ovaj susret igrali bez Kyrie Irvinga, LeBrona Jamesa i Kevina Lovea. Memphis je to iskoristio i došao do nove pobjede, 18 u sezoni. Troy Daniels je predvodio ekipu s klupe s 20 poena, Marc Gasol je dodao 17 poena, 11 skokova i tri dodavanja. Tony Allen je imao 16 poena, osam skokova i tri ukradene. Kod Cavsa najbolji je bio James Jones s 15 poena i dva skoka.

Houston Rockets – Sacramento Kings 132:98

Težak poraz Kingsa u Houstonu. James Harden je upisao novi triple-double, imao je 15 poena, 11 skokova i 14 dodavanja. Ryan Anderson je imao 22 poena i šest skokova. Sam Dekker je upisao 19 poena i sedam skokova. Kod Kingsa koji su igrali bez DeMarcusa Cousinsa najbolji je bio Garrett Temple s 20 poena, četiri dodavanja i dva skoka.

Dallas Mavericks – Detroit Pistons 85:95

Pistonsi uspjeli pobijediti na gostovanju Mavse, najbolji je bio Reggie Jackson koji je imao 20 poena, šest dodavanja i dva skoka. Jon Leuer je s klupe dodao 19 poena, pet skokova i dva dodavanja. Kod Dallasa najbolji je bio Harrison Barnes s 19 poena, pet skokova, dva dodavanja i dvije ukradene. Deron Williams je imao 16 poena, pet skokova i tri ukradene.

Utah Jazz – Oklahoma City Thunder 109:89

Drugi poraz zaredom Thundera. Rodney Hood je za domaćine ubacio 25 poena, Gordon Hayward je dodao 17 uz dva skoka, dva dodavanja i dvije blokade. Rudy Gobert je imao 12 poena, 12 skokova, dvije ukradene i dvije blokade. Kod Thundera najbolji je bio Russell Westbrook s 27 poena, šest skokova i pet dodavanja.

San Antonio Spurs – Boston Celtics 108:101

„Tek“ sedma pobjeda Spursa kod kuće.  Najbolji je bio Kawhi Leonard s 26 poena, šest dodavanja, tri skoka i dvije ukradene. Pau Gasol je imao 17 poena, 13 skokova i šest dodavanja. Kod Celticsa kojima je ovo 12 poraz u sezoni, najbolji je bio Avery Bradley s 25 poena, deset skokova, šest dodavanja i tri ukradene. Celticsi i dalje igraju bez ozlijeđenog Isaiaha Thomasa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE