Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi deklasirali Thunder i poveli 2-0

Košarkaši San Antonio Spursa poveli su s 2-0 protiv Oklahoma City Thundera u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige.

U drugoj utakmici Spursi su na parketu svog AT&T Centera slavili sa 112-77, ostavivši suparnike bez ikakve prilike.

Oklahoma Cityju je pripala tek prva četvrtina (26-24), dok je ostatak susreta bio jednosmjerna ulica. Već na poluvremenu su Spursi vodili sa +14 (58-44), a na ulasku u posljednju dionicu sa +29 (91-62).

Posljednji put kada su San Antonio i Oklahoma City međusobno igrali u doigravanju, prije dvije godine također u finalu Zapadne konferencije, Spursi su također dobili prve dvije utakmice kod kuće, da bi kasnije izgubili seriju. No, u posljednje vrijeme Spursi djeluju nezaustavljivo, dobili su sedam od posljednjih osam utakmica i to s prosječnom razlikom od 21,9 koševa.

Tony Parker s 22 koša bio je najefikasniji igrač Spursa, dok ga je slijedio Danny Green s 21 košem, odnosno sedam pogođenih trica. Tim Duncan ubacio je 14 koševa uz 12 skokova, dok su Manu Ginobili i Boris Diaw zabili svaki po 11. Tiago Splitter ubacio je 9 koševa uz 10 skokova. Kod Oklahoma Cityja najefikasniji su bili Kevin Durant i Russell Westbrook svaki s po 15 koševa. Obojica su igru naspustili minutu i 47 sekundi prije kraja treće četvrtine i nisu više ulazili u igru. Kombinirano je njihov šut u utakmici bio 13-40.

U sljedećoj utakmici serije koja se igra u nedjelju prednost domaćeg parketa imat će Oklahoma City.

Latest Posts

NE PROPUSTITE