Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi dočekuju Jazzere, Celticsi u gostima kod Dallasa

Ponovno je bogat NBA program pred nama. Bogat, ali ne i pretjerano kvalitetan, mora se priznati. Od zanimljivijih utakmica možemo izdvojiti susrete Pistonsa i Bucksa, Hawksa i Blazersa te Mavericksa i Celticsa.

Toronto Raptors (26-42) – New York Knicks (40-26) 00.00

Knicksi su igrali tri utakmice bez Carmela Anthonyja u kojima su ostvarili jednu pobjedu i dva poraza, a prosječno su zabijali 86,7 poena što je znatno manje od njihovog sezonskog prosjeka od 98,8 poena. U zadnjoj utakmici su pobijedili 106,94 ekipu Magica pred svojom publikom, a Anthony je za 33 minute zabio 21 poen uz 8 skokova. S klupe je odlično reagirao J.R. Smith s 22 poena i 7 skokova što je bilo dovoljno za pobjedu. Knicksi su i dalje bez većine svojih visokih igrača. Raptorsi igraju jako loše, a doživjeli su čak deset poraza iz prošlih 14 utakmica, te su trenutno na nizu od dva uzastopna poraza. Posljednji poraz su doživjeli na gostovanju kod Bobcatsa rezultatom 107:101. Najbolji igrač i strijelac ekipe bio je Rudy Gay s 25 poena i 8 skokova, a solidno su odigrali DeMar DeRozan s 19 poena i Kyle Lowry s 18 poena. Bez obzira na ovu solidnu utakmicu, DeRozan i Lowry nisu u dobrom ritmu. DeRozan je u prethodna četiri susreta bilježio 12,8 poena uz 29% šuta, a Lowry je bio još gori s prosjekom od 9 poena uz 26,5% šuta. Osim problema s formom igrača, Raptorsi i dalje muku muče sa šutom za tri poena kojeg pogađaju uz realizaciju od 34%. U ovoj sezoni su odigrali dva međusobna susreta, a pobijedila je ekipa Raptorsa u obje utakmice. Prvu pobjedu donio im je Alan Anderson s 26 poena, a drugu Rudy Gay s 32 poena. Kod Knicksa najbolji je bio J.R. Smith s ukupno 45 poena, a Anthony je nakon katastrofalne igre u prvoj utakmici (šut 5/24) popravio dojam u drugom susretu kada je zabio 32 poena.

Mislimo da će ovo biti zanimljiva utakmica, a malu prednost dajemo Raptorsima zbog Knicksa koji imaju velikih problema s ozljedama.

Orlando Magic (18-51) – Oklahoma city Thunder (50-19) 00.00

Ekipa Thundera dolazi u Orlando nakon back-to-back poraza od Nuggetsa i u posljednjoj utakmici od Grizzliesa nakon produžetaka, rezultat je bio 90:89. Najbolji strijelac lige Kevin Durant zabio je 32 poena uz loš šut 11/28, Russell Westbrook je bio indisponiran te je zabio samo 20 poena uz katastrofalan šut 7/25, a solidan je bio Kevin Martin sa 17 poena. Magic igra jako loše i doživjeli su 38 poraza u prethodna 44 susreta, a trenutno imaju pet poraza u nizu. U prošlom susretu su poraženi 106:94 na gostovanju kod Knicksa. Solidno su odigrali Tobias Harris s 14 poena i Kyle O’Quinn s 12 poena, 14 skokova i 4 asistencija. Do sada su odigrali jedan međusobni susret u kojem je ekipa Thundera pred svojom publikom ostvarila pobjedu 117:104. Najbolji u ekipi Thundera bio je Durant s 26 poena, dok je kod Magica Jameer Nelson također zabio 26 poena.

Prednost dajemo Thunderima zbog puno kvalitetnije ekipe.

Indiana Pacers (42-26) – Milwaukee Bucks (34-33) 00.00

Pacersi su se vratili na pobjedničke staze s dvije uzastopne pobjede i večeras će pokušati izjednačiti seriju s Bucksi jer je trenutno stanje 2-1 za Buckse u međusobnim utakmicama. Loše je igrao u tim susretima Paul George koji je prosječno bilježio 12 poena uz 35% šuta, a Roy Hibbert je bio na prosjeku od 11,7 poena i 11 skokova. Kod Bucksa su najbolji bili ubojiti dvojac Monta Ellis s prosjekom od 18,7 poena i Brandon Jennings s 20,7 poena. Posljednju pobjedu 95:73 ekipa Pacersa je ostvarila pred svojom publikom protiv Magica. Najbolji je bio George s 19 poena, a odlično su reagirali Tyler Hansbrough (zamijenio ozlijeđenog Davida Westa u startnoj petorci koji je upitan i za večerašnji dvoboj) s 14 poena i 14 skokova, te Gerald Green s 15 poena i 8 skokova. Bucksi su imali seriju od dvije pobjede, a niz je stao na gostovanju kod Hawksa u kojem su poraženi 98:90. Dobro su odigrali Larry Sanders s double-double učinkom od 19 poena i 14 skokova, Jennings s 21 poenom, te J.J. Redick s 18 poena i 6 asistencija. Najveći razlog poraza je katastrofalna igra Ellisa koji je bio izvan šuterskog ritma kroz cijelu utakmicu, zabio je samo 5 poena uz  šut 2/14.

Očekujemo dobru utakmicu, a prednost ćemo dati Pacersima zbog domaćeg terena.

Atlanta Hawks (38-30) – Portland Trail Blazers (32-36) 00.30

Atlanta je sve bliže ostvarivanju svog cilja, playoffa, kojeg će se domoći uglavnom zahvaljujući sjajnim igrama na domaćem parketu. Hawksi u Phillips Areni imaju omjer 22-12, a u gostima 16-18. Posljednje svoje dvije utakmice Hawksi su igrali na svom parketu, upisali prvo poraz od Dallasa, a onda pobijedili Milwaukee Buckse 98:90. Protiv Bucksa su se istaknuli sjajni centar Al Horford s 26 poena i 15 skokova, Jeff Teague s 27 poena i 11 asistencija, a double-double učinak imao je i Josh Smith, 12 poena i 16 skokova. Jastrebovi su u toj utakmici ostvarili sjajan obrambeni zadatak jer su prvog strijelca Bucksa Montu Ellisa limitirali na samo 5 poena. Portland još uvijek ima teoretske šanse za ulazak u doigravanje, ali su svjesni da će im trebati velika serija pobjeda, i porazi izravnih konkurenata u borbi za osmu poziciju, a trenutno su deseti. Blazersi su započeli svoju turneju Istočnom konferencijom u Philadelphiji gdje su poraženi od domaćina, a poraz su im na svom parketu nanijeli i Bucksi. Prekid loše serije za Portland dogodio se sinoć, kada je stradao Chicago u svojoj dvorani, rezultat je bio 99:89 za Portland, iako je razlika tijekom utakmice dosezala i veću prednost u poenima za Blazerse. Fantastičnu utakmicu odigrali su dva najbolja igrača Portlanda, Damian Lillard s 24 poena, i LaMarcus Aldridge s 28 poena i 8 skokova. U posljednjih osam susreta između ovih ekipa, Hawksi su pobjedu odnijeli sedam puta.

Domaći teren, ali i tradicija, dovoljan su razlog da prednost damo Atlanti.

Miami Heat (53-14) – Detroit Pistons (23-46) 00.30

Biti će ovo susret dviju ekipa koje su u potpuno obrnutim serijama što se tiče pobjeda i poraza. Miami će večeras loviti svoju dvadeset i petu uzastopnu pobjedu, dok Pistonsi imaju nemoguću misiju spriječiti svoj deseti uzastopni poraz. Heat je odigrao još jednu antologijsku utakmicu. Nakon uspješnog povratka iz rezultatskog deficita protiv Bostona, Miami je ponovio isto to i protiv Clevelanda. Cavsi su u trećoj četvrtini imali prednost od 27 poena, ali je onda uslijedio potpuni preokret, i šampioni su zaigrali na svojoj razini. LeBron James se još jednom sa stilom vratio u Cleveland i upisao triple-double učinak, 25 poena, 12 skokova i 10 asistencija, a dobru rolu je odradio i Mario Chalmers sa 17 poena. Detroit je odradio seriju od 4 utakmice na Zapadu, upisali sva četiri poraza, a ni povratak u Detroit nije bio ništa bolji jer su poraženi od Brooklyna 82:119, i tako nastavili svoj loš niz od 9 poraza u nizu. Zadnji put su Pistonsi slavili 28. veljače, protiv Washingtona. U kolektivno lošoj predstavi protiv Netsa možemo spomenuti tek učinak razigravača Willa Bynuma koji je postigao 18 poena, a Greg Monroe je dodao 17 poena i 7 skokova. Promatrajući tradiciju dvoboja ovih ekipa možemo spomenuti da je Miami u jedanaest odigranih utakmica slavio deset puta.

Večeras ne očekujemo da navijači Heata doživljavaju nove šokove i neizvjesne završnice, i Miami bi trebao slaviti s velikom prednošću.

New Orleans Hornets (23-46) – Memphis Grizzlies (46-21) 01.00

Hornetsi ne mogu biti previše sretni odvijanjem situacije u ovoj sezoni. Mladi igrači pokazali su dobre igre, ali svejedno im to nije donijelo veliki uspjeh te su trenutno na samom dnu Zapada. To će se vjerojatno popravljati sljedećih sezona kako igrači budu stasali, no i s postojećom ekipom se očekivao nešto bolji rezultat. Prekinuli su niz od 4 uzastopna poraza pobjedom protiv Bostona 87:86 prije dva dana. Za slavlje je zaslužan Anthony Davis koji je pospremio loptu u koš u posljednjim sekundama i tako donio pobjedu svojoj ekipi. Susret je završio s 9 poena i 8 skokova, a najbolji na susretu bio je Ryan Anderson s 21 poenom. Dobar je bio i Eric Gordon s 18 poena, ali ponovno uz loš šut iz igre 6/15. Grizzliesi vode veliku bitku za treće mjesto Zapada protiv Clippersa i Nuggetsa. Trenutno jesu treći, ali Nuggetsi su u velikoj seriji i svaki poraz bi ih mogao skupo koštati. Važnu pobjedu, u koju je malo tko vjerovao, ostvarili su prije dva dana, kada su nakon produžetka svladali Oklahomu rezultatom 90:89. Pobjednički koš postigao je Marc Gasol u posljednjim sekundama susreta. Visoki Španjolac susret je okončao s 14 poena i 15 skokova, a sličan učinak ostvario je i Zach Randolph, točnije 15 poena i 18 skokova. Napadački je najbolji bio Mike Conley s 24 poena i 5 asistencija.

Grizzliesi su kvalitetnija momčad koja se pokušava izboriti za treće mjesto Zapada te vjerujemo da će slaviti u ovom dvoboju.

Houston Rockets (37-31) – Cleveland Cavaliers (22-46)  01.00

Houston Rocketsi su prije dva dana dobili Utah Jazz u vrlo važnoj utakmici i borbi za playoff. Houston je slavio sa 100:93, no bila je to mnogo lakša pobjeda nego što rezultat kaže. Već na poluvremenu Houston je imao plus 19 i praktički već riješio pitanje pobjednika. U nastavku utakmice samo su održavali goste na dovoljnom razmaku. James Harden je s 29 koševa bio najefikasniji, dok je Jeremy Lin dodao ugradio 24 koša u pobjedu. Cleveland Cavaliersi su bez svojih najboljih igrača zamalo napravili senzaciju dosadašnjeg dijela sezone. U goste su im s 23 pobjede u nizu stigli igrači Miami Heata, a Cleveland je 7 minuta prije kraja treće četvrtine imao nevjerojatnih 27 koševa prednosti. No, tada se gosti bude i do kraja u uzbudljivoj završnici slave s konačnih 98:95. Najbolji strijelac Clevelanda je bio Wayne Ellington s 20 koševa.

Houston je veliki favorit i sve osim njegove uvjerljive pobjede bi bilo veliko iznenađenje.

San Antonio Spurs (52-16) – Utah Jazz (34-34)  01.30

Spursi su u nizu od tri pobjede, a prošlu su ostvarili protiv Golden State Warriorsa koje su svladali s 104:93. Do odmora San Antonio je zabio 60 koševa i činilo se kako će dobiti utakmicu s 20-ak razlike. Međutim, gosti se nisu predavali i malo pomalo dolaze na samo minus četiri 92:88,manje od četiri minute do kraja. Tim Duncan je zatim zabio nekoliko koševa i potvrdio pobjedu Spursa. Duncan je utakmicu završio s double-double učinkom od 25 koševa i 13 skokova. Večeras se najavljivao mogući povratak Tonyja Parkera, no odlučeno je da će se s tim još malo pričekati. Utah Jazz je izgubio dvije utakmice  u nizu, i tako još napravio jedan korak unazad od nastupa u playoffu. Protiv Houstona su odigrali očajno prvo poluvrijeme, što ih je na kraju koštalo pobjede. Gordon Hayward je s 27 koševa bio najefikasniji kod Jazzera, a pratio ga je Al Jefferson s 19 koševa i 11 skokova.

Domaći Spursi ne bi trebali imati previše problema s Jazzerima koji su pali u formi.

Dallas Mavericks (32-36) – Boston Celtics (36-31)  01.30

Dallas Mavericksi su domaćim porazom 113:96 od Brooklyn Netsa, sveli svoj nastup u ovogodišnjem playoffu na puku teoriju. Nakon izjednačenog prvog dijela, u nastavku su gosti zaigrali mnogo bolje i u zadnjih 12 minuta ušli sa plus 9, što su do kraja skoro udvostručili. Dirk Nowitzki je sa 16 koševa bio najefikasniji Maverick. Boston Celticsi su nakon domaćeg poraza od Miami Heat, upisali poraz na gostovanju kod New Orleans Hornetsa rezultatom 86:85. Presudio im je Anthony Davis koji je pospremio jednu odbijenu loptu manje od sekunde do kraja. Boston može žaliti za 13 koševa prednosti koje je imao tijekom prvog poluvremena. Paul Pierce je zabio 28 koševa, a Kevin Garnett se nakon male ozljede vratio u momčad i postigao 20 koševa. Jeff Green je nakon rekorda karijeri od 43 koša protiv Miamija zabio 14 koševa. Boston se trenutačno nalazi na sedmom mjestu Istoka, te je izjednačen s Chicago Bullsima.

Vrlo izjednačena utakmica, u kojoj malu prednost dajemo domaćim Dallas Mavericksima,no pobjeda Bostona ne bi bila nikakvo iznenađenje.

Phoenix Suns (23-46) – Minnesota Timberwolves (23-43) 03.00

Dvoboj donjeg doma Zapada, odnosno 13. i 14. ekipe konferencije. Domaći Sunsi nalaze se stepenicu niže i do kraja sezone borit će se protiv Hornetsa da izbjegnu posljednju poziciju na tablici. Prošloga tjedna dva puta su igrali od Wizardsa i oba puta su izgubili, a između tih utakmica svladali su Lakerse. Drugi poraz od Wizardsa bio je rezultatom 88:79 a dobre utakmice odigrali su Goran Dragić i Wesley Johnson. Slovenski je reprezentativac ubacio 18 poena i podijelio 11 asistencija, dok je Johnson ubacio jednak broj poena, 18. Njihovi večerašnji gosti su ekipa koja svakako ima potencijal za izboriti doigravanje, ali samo kada su svi igrači zdravi, što nije bio slučaj cijele ove sezone. Sinoć su također igrali te su izgubili od Sacramenta rezultatom 101:98. Vrlo dobar bio je Nikola Peković s 18 poena i 12 skokova, dok su po 12 poena ubacili Derrick Williams, Ricky Rubio i Dante Cunningham. Ekipa posjeduje velik broj dobrih igrača te kada budu zdravi predstavljat će problem za svakog protivnika.

Mogla bi ovo biti neizvjesna utakmica, a manju prednost dat ćemo ekipi Phoenixa koja na svom parketu ne igra loše.

Los Angeles Lakers (36-33) – Washington Wizards (24-43) 03.30

Ova utakmica veselit će navijače Lakersa zbog povratka na parket Kobea Bryanta i Paua Gasola. Bryant je propustio posljednje dvije utakmice ekipe, a Gasol 20. S njima u postavi nadaju se da se neće ponoviti situacije kao iz prošle utakmice, kada su izgubili od Sunsa rezultatom 99:76. Bilo je i više nego očito od početka da Lakersi ne igraju s potrebnom energijom i da će to biti teška utakmica za njih. Na kraju je Steve Nash okončao susret s 19 poena, dok je Dwight Howard ubacio 16 uz 11 skokova. Wizardsi su ekipa s najgorim omjerom u gostima, tako da ne očekuju ništa od ove utakmice. U prošlom su susretu svladali Sunse rezultatom 88:79, a najbolji je bio John Wall s 19 poena, dok je dobru partiju pružio i Nene sa 17 poena i 8 skokova.

Lakersi su veliki favoriti i zbog utrke za doigravanjem ne mogu si dopustiti poraz u ovoj utakmici, tako da vjerujemo u njihovu pobjedu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE