Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi dočekuju Rocketse, Netsi kod Grizzliesa

Nakon burne noći s 13 utakmica, danas nas očekuje nešto lakši ritam sa sedam. Dvoboj dana svakako je onaj između Spursa i Rocketsa, a bit će zanimljivo pratiti i mogu li Netsi prekinuti svoj niz loših rezultata protiv Memphisa.

Washington Wizards (7-9) – Atlanta Hawks (9-8) 01.00

Washington Wizardsi danas će tražiti povratak na pobjedničke staze protiv Atlanta Hawksa. Wizardsi su uspjeli nanizati tri pobjede u nizu ali jučer su lagano pali protiv Indiana Pacersa. Utakmica je bila gotova nakon prve četvrtine kada su Wizardsi već bili na zaostatku od 14 poena te do kraja nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Pacersima što je na kraju dovelo do poraza 93:73, a jedini vrijedan spomena bio je Marcin Gortat sa 17 poena i 10 skokova. To je ujedno Wizardsima bio i season low što se tiče postignutih poena. Wizadsi su tu utakmicu igrali bez dva od tri najbolja igrača, Bradleya Beala (noga) i Nenea (Ahilova tetiva), no danas je moguć povratak Nenea te će on biti game-time odluka. Osim njih dvojice danas za Wizardse neće nastupiti niti Al Harrington (koljeno) i Otto Porter (kuk). S druge strane Atlanta je sinoć prekinula negativan niz od tri poraza te odnijela pobjedu 88:87 protiv Dallas Mavericka, a pobjednički koš je zabio Al Horford 4 sekunde do kraja u utakmici u kojoj su se Hawksi vratili nakon što su gubili 17 razlike u trećoj četvrtini. Posebno su se istaknuli Jeff Teague s 25 poena i Horford sa 17 poena i 12 skokova. Upitan će danas biti Kyle Korver koji ima problema s rebrima, pa ćemo možda morati pričekati još malo da pokuša oboriti rekord Dane Barrosa od 89 uzastopnih utakmica s postignutom tricom.

Danas prednost dajemo gostima zbog problema s ozljedama koje imaju Wizardsi.

Cleveland Cavaliers (4-12) – Chicago Bulls (7-7) 01.30

Cleveland Cavaliers imaju samo jednu pobjedu u zadnjih devet utakmica i očajno traže način da odigraju barem jednu dobru utakmicu. Sinoć su gostovali u Bostonu, ali nisu se dobro proveli i na kraju izgubili sa 103:86. Već nakon prve četvrtine bilo je jasno tko će odnijeti pobjedu jer već tada je rezultat bio 28:10 za domaćina. Jedini vrijedan spomena bio je Dion Waiters s 21 poenom. Od Cavaliersa su mnogi očekivali da budu iznenađenje sezone ali izgleda da su ti planovi propali pa se oni mogu već lagano okrenuti budućnosti. Danas za Cavalierse neće nastupiti C.J. Miles i Tyler Zeller. S druge strane Bullsi traže način kako da odigraju još jednu sezonu bez Derricka Rosea. Prošlu utakmicu su prekinuli niz od 4 poraza i pobijedili Detroit Pistonse 99:79, najbolji pojedinac je bio Luol Deng s 27 poena, 6 skokova i 5 asistencija, s 23 pridodao je Taj Gibson. Sveukupno čak su petorica igrača imala dvoznamenkasti broj poena. Osim spomenutog Rosea danas neće nastupiti niti Jimmy Butler zbog problema sa stopalom.

Prednost dajemo Bullsima zbog očajne forme Cavaliersa.

Memphis Grizzlies (8-7) – Brooklyn Nets (4-12) 02.00

Netsi u ovaj dvoboj ulaze sa samo jednom pobjedom u zadnjih devet utakmica dok Grizzliesima prijeti četvrti poraz zaredom na domaćem terenu, prvi puta nakon ožujka 2010. Netsi ne mogu pronaći kemiju, a ne pomaže niti što je Jason Kidd odmah s terena prešao na klupu. U sinoćnjem dvoboju Netsi su izgubili od Houston Rocketsa 114:95. Koliko je nezadovoljan Kidd bio najbolje govori podatak da je drugo poluvrijeme od startera igrao samo Brook Lopez. Zamjene nisu razočarale, ali nisu mogli stići zaostatak od 26 koliko su Netsi zaostajali na poluvremenu. Trojica igrača su postigla 16 poena, Lopez, Mason Plumlee te Tyshawn Taylor koji je dodao i 12 asistencija. Najbolji pojedinac Netsa je bio Mirza Teletović s 18 poena 13 skokova. Grizzliesi su posljednu utakmicu odigrali s Boston Celticsima i odnijeli pobjedu 100:93. Jerryd Bayless se najviše istaknuo s 22 poena. Memphis je ekipa koja u zadnjih nekoliko godina drži četvrto mjesto po pobjedama kod kuće, ali ove sezone se muče i imaju omjer 3-4. Marc Gasol im neće moći pomoći da poboljšaju taj omjer zbog ozljede koljena. S druge strane za Netsi neće nastupiti Andrei Kirilenko (leđa), Jason Terry (koljeno) i Deron Williams (zglob).

Prednost dajemo Grizzliesima zbog očajne forme Netsa koji će opet igrati bez prvog playa Williamsa.

Dallas Mavericks (10-7) – Minnesota Timberwolves (8-9) 02.30

Izuzmemo li dvoboj Houstona i San Antonia, u Texasu se igra najzanimljiviji dvoboj večeri. Dallas na svom terenu, gdje pružaju sjajne igre, dočekuje Minnesotu. U American Airlines centru postižu u prosjeku 108.8 poena, dok svojim protivnicima dozvoljavaju 102.5 poena, a trenutno se nalaze na omjeru 8-1. Timberwolvesi su odlično otvorili sezonu, no u posljednjih šest susreta imaju jednu jedinu pobjedu, i to onu protiv Brooklyn Netsa. Treba naglasiti i da nisu imali baš pogodan raspored pa su od tih pet poraza četiri doživjeli od Clippersa, Pacersa, Rocketsa i Nuggetsa. U prošlom međusobnom susretu Minnesota je svladala Dallas 116:108 uz sjajan nastup Kevina Lovea koji je bio na pragu triple-double učinka s 32 poena, 15 skokova i 8 asistencija. Veliku pomoć imao je u imenjaku Kevinu Martinu koji je također postigao 32 poena. Mavse su predvodili Monta Ellis s 23 poena, 3 skoka i 3 asistencije, te Jose Calderon s 21 poenom i 7 asistencija. Dirk Nowitzki je pridodao 14 poena i 3 skoka što nije bilo dovoljno da osigura pobjedu svojoj momčadi. Minnesota u prosjeku postiže 105.7 poena i treća su napadačka momčad lige. Kod gostiju je upitan nastup prinove Luca Richarda Mbah a Moutea, dok je kod domaćina upitan razigravač Jose Calderon zbog ozljede gležnja koju je doživio u sinoćnjem porazu kod Atlanta Hawksa 88:87.

U ovoj utakmicu očekujemo brz tempo igre i velik broj koševa, kao i moguću tijesnu završnicu. Prednost ipak dajemo Timberwolvesima koji su imali 2 dana odmora, dok se Dallas nalazi u back-to-back situaciji koja bi im mogla otežati stvar.

San Antonio Spurs (14-2) – Houston Rockets (12-5) 02.30

Iako se James Harden vratio nakon ozljede noge, a pitanje je koliko će moći pomoći svojim Rocketsima u večerašnjem derbiju zapada. Spursi su u ovoj sezoni trenutno na omjeru od 7 pobjeda u isto toliko utakmica igranih kod kuće. Isto tako imaju i 7 uzastopnih pobjeda kod kuće protiv Rocketsa s kojima večeras igraju prvi od 4 međusobna dvoboja u sezoni. No, upitno je hoće li Tony Parker večeras nastupiti za svoju momčad s obzirom da je ozljedio gležanj i da su Spursi sinoć morali igrati bez njega. Kod Rocketsa sigurno neće igrati Jeremy Lin. Obje momčadi su svoje posljednje utakmice igrali sinoć. Spursi su bez Parkera u gostima lako svladali Orlando Magic. Tim Duncan je predvodio svoju momčad s 19 koševa i 9 skokova, a Marco Belinelli je s klupe pridodao 19 koševa. Rocketsi su sinoć kod kuće lakše od očekivanog svladali Brooklyn Netse. Uništili su ih vrlo dobrim ukupnim šutem od 52 posto, dok je za tricu postotak od 59 posto. Chandler Parsons je u odsustvu Hardena predvodio svoju momčad s 21 košem i 6 skokova, a klupa je kod Rocketsa ponovno bila raspoložena. Aaron Brooks, Francisco Garcia i Omri Casspi zajedno su iskombinirali 45 koševa. Harden je u povratku za 25 minuta ubacio 9 koševa i pridodao 7 asistencija.

Teška utakmica za prognoziranje s obzirom da je Spursima za večeras upitan Tony Parker, no ukoliko će igrati sigurno možemo očekivati pobjedu Spursa.

Phoenix Suns (9-7) – Utah Jazz (2-15) 03.00

Phoenix Sunsi su definitivno ugodno iznenađenje ove godine. Momčad za koju se očekivalo da će biti jedna od najgorih, bila bi u playoffu kada bi danas bio završetak sezone. Sunsi u svom US Airways centru pružaju odlične partije, a dva puta su rušili i trenutno drugu momčad Zapada Portland Trail Blazerse. Postižu u prosjeku 104.3, dok protivnicima dozvoljavaju 98.9 poena. Utah je već sad na vrlo dobrom putu da imaju prvi pick na dolazećem draftu sljedeće godine, uvjerljivo su najgora momčad lige s 2 pobjede i čak 15 poraza. U prosjeku postižu 92.8 poena, što bi bilo u redu kad bi dobro igrali obranu, no to nije slučaj. Protivnicima dozvoljavaju 99.9 poena. Sunsi u današnju utakmicu ulaze s velikom dozom optimizma, i to opravdano. Utah Jazz uspjeli su svladati u oba ovogodišnja susreta, a zadnji, koji se odigrao jučer, završio je 112:101 u njihovu korist. Najbolji su kod Phoenixa bili Goran Dragić s 19 poena i 9 asistencija, Miles Plumlee s 15 poena i 10 skokova, a Markieff Morris s klupe je ubacio 23 poena. Dobru partiju pružio je i povratnik Eric Bledsoe upisavši s klupe 19 poena, 6 skokova, 2 asistencije i 3 ukradene lopte. U redovima Jazza Marvin Williams imao je 18 poena i 7 skokova, Derrick Favors 15 poena i 4 skoka, Gordon Hayward 11 poena, 7 skokova i 6 asistencija, a Alec Burksje s klupe ubacio 16 poena i pridodao 5 skokova.

Teško je očekivati bilo što osim pobjede Phoenixa, kvalitetnija su momčad od Utah Jazza, a s povratkom Bledsoea kompletirali su sastav, te većih iznenađenja ne bi trebalo biti.

Milwaukee Bucks (2-13) – Boston Celtics (7-11) 03.00

S obzirom na ozljede ključnih  igrača Bucksa i igri koju prikazuju, očito je kako se Bucksi pripremaju za NBA draft sljedeće godine. Obje momčadi su se već susrele ove sezone, točnije 1.11. ovoga mjeseca. Tada su Bucksi bili bolji rezultatom 105-98. No, večeras će stanje na terenu izgledati potpuno drugačije, Celticsi igraju puno bolje, a Bucksi ne znaju za pobjedu u posljednjih 11 utakmica. Bucksi su sinoć poraženi u gostima kod Charlotte Bobcatsa. Brandon Knight je bio jedini raspoloženi igrač kod gostiju sa 17 ubačaja. Celticsi su sinoć kod kuće odnijeli vrijednu pobjedu protiv Cleveland Cavaliersa. Ponovno je prva momčad postigla većinu svojih koševa, a treba istaknuti Jeffa Greena s učinkom od 31 koša (najviše poena jednog igrača Celticsa u ovoj sezoni), te Jordan Crawford s triple-double učinkom (treći put u karijeri) od 11 koševa, 11 skokova i 10 asistencija. Avery Bradley je također odigrao dobru utakmicu s 21 ubačajem.

Prednost dajemo Celticsima koji bi trebali uzvratiti Bucksima za poraz s početka mjeseca.

Latest Posts

NE PROPUSTITE