Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi dominantno do petog naslov, Leonard MVP

San Antonio Spursi po peti su put prvaci NBA lige, dok je mladi Kawhi Leonard proglašen najkorisnijim igračem finalne serije, u kojoj je teksaška momčad s trona skinula Miami Heat.

Nakon što su im LeBron James i društvo otprilike u isto ovo vrijeme prošle godine slomili srce s pobjedama u utakmicama šest i sedam, Spursi su se zbili i na početku pa sve do kraja ove sezone zaigrali fantastičnu košarku. Najbolje su sačuvali za kraj i za seriju protiv Miami Heata.

Noćas su Spursi slabo krenuli, odnosno Miami je sjajnom igrom prije svega u obrani i nezaustavljivim Jamesom u napadu poveo s 22-6, no onda je u igru ušao Manu Ginobili i pokrenuo Spurse. U konačnici je San Antonio slavio s uvjerljivih 104-87, a razlika se u jednom trenutku popela i do 22 poena.

James je ponovno bio alfa i omega Miamija, ali je, kao i u prethodne dvije utakmice, bio u potpunosti usamljen u misiji da savlada Spurse. Ubacio je 31 poen, te upisao 10 skokova, pet asistencija i dvije blokade. U prvoj je četvrtini od 25 poena svoje momčadi u tom trenutku ubacio 15.

“Samo sam želio inspirirati svoje suigrače. Očito da nisam bio dovoljno dobar u tome”, rekao je razočarani James.

S druge još je jednu fantastičnu utakmicu odigrao Kawhi Leonard, s kojom je i osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača finala. Leonard je ubacio 22 poena, te upisao 10 skokova i dvije asistencije. Ginobili je pridodao 19 koševa, te po četiri skoka i asistencije, dok je izvrstan bio i Australac Patty Mills koji je za 17 minuta na parketu ubacio isto toliko poena, pogodivši pritom pet trica. Klupa San Antonija nadigrala je Miamijevu s 47-24.

“Nisam dovoljno vješt da opišem kako se svi osjećamo. Ne samo ja, već i Timmy (Duncan), Tony (Parker), Gregg (Popovich). Prošle smo godine bili blizu, a onda smo doživjeli težak udarac. Osjetili smo pehar na vršcima prstiju, no pobjegao nam je. Osjećali smo grižnju savjesti. Doveli smo se ponovno u ovu situaciju i nismo željeli pustiti”, rekao je slikovito Ginobili nakon pobjede u petoj utakmici.

Leonard (22) je postao najmlađi osvajač MVP nagrade finala još od 1999. godine i Tima Duncana, te je sveukupno četvrti najmlađi u povijesti s ovim trofejem u rukama. Magic Johnson je 1980. bio najmlađi s tek 20 godina (LA Lakers).

Duncanu i Popovichu je to peti zajednički naslov NBA prvaka, dok je za Parkera i Ginobilija to četvrti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE