Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi i Grizzliesi zasad stopostotni, Giannis opet briljirao, nastup Šarića i Bendera

Iza nas je živopisna noć s NBA parketa. Odigrano je osam utakmica, a od naših predstavnika nastupili su Šarić i Bender.

Detroit Pistons – Philadelphia 76ers 86:97

Nakon što su u prva dva kola igrali protiv jačih Celticsa i Raptorsa, ovaj put 76ersima se ukazala prilika koju nisu smjeli propustiti – znatno slabija ekipa ovaj put u Detroitu.

Pistonsi su pokazali da će ova sezona vrlo izvjesno biti čisti promašaj. Igrači koji su napustili momčad zamijenjeni su relativno jednakim novim pojačanjima, a sve to teško i da će biti dovoljno za playoff. Odigrali su Pistonsi jednu očajnu utakmicu, u kojoj su upisali tek 14 asistencija. Zato su i pucali tricu 6/30, u nedostatku otvorenijih šuteva.

Imala je Philadelphia vodstvo od plus 21 (51:30), ali otad domaćini nekako smanjuju vodstvo, i malo po malo, dolaze na minus tri u zadnjoj četvrtini. Tad Ben Simmons i Joel Embiid preuzimaju inicijativu i rješavaju pitanje pobjednika.

Simmons i Embiid predvodili su goste do prve ovosezonske pobjede. Simmons je upisao triple-double učinak s 21 košem, 12 skokova i deset asistencija, a Embiid je ubilježio 30 koševa i devet skokova. Naš Dario Šarić nije se istaknuo i za 20 minuta upisao je sedam koševa uz asistenciju i blok (šut 3/10).

Kod gostiju najbolji među najgorima bio je Drummond s 14 poena i istim brojem skokova.

Houston Rockets – Memphis Grizzlies 90:98

Zanimljivu i rezultatski neizvjesnu utakmicu imali smo priliku gledati u Houstonu. Rocketsi su velikim dijelom utakmice održavali pristojnu, jednoznamenkastu prednost. Sve do zadnje četvrtine i 88:78, kad Memphis radi veliku seriju 20:2 i dolazi do pobjede. Sjajna je obrana Grizzliesa održala Rocketse na samo dva poena u zadnjih šest minuta. Od tih 20, za Grizzliese je Mike Conley ubacio 12. Uz njega je pobjedu gostima donio, a tko drugi nego Marc Gasol (26 poena). Tako su Grizzliesi upisali i treću pobjedu te označili odličan ulazak u sezonu.

Eric Gordon s 27 poena i James Harden s 22, istaknuli su se u redovima Rocketsa, s kombiniranih 15 asistencija.

San Antonio Spurs – Toronto Raptors 101:97

LaMarcus Aldridge najzaslužniji je za pobjedu u teškom i izjednačenom meču protiv Raptorsa. Najveća rezultatska prednost u cijeloj utakmici bila je tek plus šest – prednost koju su u određenim fazama meča imale obje ekipe. Pred sami kraj Aldridge iznuđuje par prekršaja, zabija nešto s poludistance i odvodi Spurse na 3-0.

Spursima nedostaju Kawhi Leonard i Tony Parker, a Raptorsima je teško bilo bez Valančiunasa. Posljedično su bili znatno lošiji u skokovima: 65 Spursa naspram 43 Toronta.

Mladi Dejounte Murray ponudio je vrhunsku partiju upisavši 16 poena i 14 skokova, a Aldridge je ubacio 20. Kod gostiju je najbolji bio DeRozan s 28 poena.

Dallas Mavericks – Golden State Warriors 103:133

Dallas je sinoć upisao četvrti poraz i ne pamti se u Texasu lošije otvaranje sezone. Jučer, doduše, nitko od njih nije ni očekivao pobjedu. Curry, Durant i Thompson kombinirano sa 75 poena srušili su Maverickse. Curry opet nije briljirao s linije za tri poena, pucao je 3/10. Loše su šutirali gosti, a promašili su i 12 slobodnih bacanja.

Ostali rezultati:

Miami Heat – Atlanta Hawks 104:93
Milwaukee Bucks – Charlotte Hornets 103:94
Denver Nuggets – Washington Wizards 104:109
Phoenix Suns – Sacramento Kings 117:115

Od ostalih događanja valja spomenuti odličnu partiju Nikole Jokića s 29 poena i devet skokova u porazu Denvera od Washingtona. Sjajni Giannis Antetokounmpo opet je išao preko 30 poena: ovog puta ubacio je 32 u pobjedi Bucksa. Naš Dragan Bender u prvoj pobjedi Sunsa ubilježio je skromnih pet poena i dva skoka (šut 1/4) za 14 minuta na parketu. Bogdan Bogdanović u svom NBA debiju ubacio je 12 poena za Kingse.

Latest Posts

NE PROPUSTITE