Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi i Sunsi u drugom krugu

San Antonio Spursi i Phoenix Sunsi igrat æe meðusobno u polufinalu Zapadne konferencije doigravanja najjaèe košarkaške lige svijeta, NBA lige.

San Antonio je zakoraèio na drugu stepenicu doigravanja s ukupnih 4-2 u seriji protiv Dallas Mavericksa, a identiènim rezultatom Phoenix Sunsi svladali su Portland Trail Blazerse.

Treæi puta u posljednje èetiri godine Dallas se od doigravanja oprostio nakon prvoga kruga. Dojmljiv osnovni dio sezone (55-27) donio im je drugo mjesto u konferenciji, ali i tešku prepreku u vidu prvog protivnika. Spursi su poznati po tome da njihovi veterani Emanuel Ginobili, Tim Duncan te Tony Parker najvažniji dio sezone igraju poput mladiæa, a tako je bilo i ovaj puta.

Teško se prolazak San Antonija preko Dallasa može nazvati iznenaðenjem, ali èinjenica je da je samo pet sastava kao sedmopostavljenih nositelja konferencije izborilo drugi krug. Od kada je 2003. godine uvedeno pravilo da se serija prvoga kruga igra na èetiri pobjede, ovo je prvi takav sluèaj. Posljednji sedmi nositelji, prije ovog uspjeha Spursa, koji su izborili konferencijski polufinale bili su New York Knicksi. Njujorška momèad je 1998. izbacila favorizirani Miami Heat.

Što se same utakmice tièe domaæin je u AT&T Centeru krenuo silovito i dopustio Mavsima samo osam poena u prvoj èetvrtini. Ipak, prednost od 22 poena prokockali su tijekom susreta, no u konaènici, ponajviše zahvaljujuæi Duncanu (17 poena, 10 skokova, pet asistencija) i Ginobiliju (26 koševa, pet asistencija) upisali su pobjedu 97-87. Dirk Nowitzki je ubacio 33 u posljednjoj utakmici sezone za Dallas.

San Antoniju sada slijedi nova serija i to protiv Phoenixa, treæeg nositelja. Prva je utakmica na rasporedu u ponedjeljak.

Inaèe, Sunsi u San Antoniju posljednjih godina imaju “crnu maèku”, pa su tako 2008. nakon 4-1 ispali u prvome krugu, a godinu ranije, što im je posljednji konferencijski polufinale, je bilo 4-2 za Spurse.

Sunsi su slavljem 99-90 u Rose Gardenu po drugi puta “breaknuli” Portland, nakon što je momèad iz Oregona njima uzela prednost domaæeg parketa, i s ukupnih 4-2 izborili novi ogled protiv San Antonija. Jedan je èovjek pritom bio posebno sretan, veteran Grant Hill, koji je po prvi puta u karijeri prošao uvodni krug doigravanja.

Pet ubaèenih trica i 28 poena Jasona Richardsona najbolji je uèinak u redovima Phoenixa. Pet trica iz šest pokušaja za Portland je ubacio sjajni Španjolac Rudy Fernandez èiji je uèinak od 16 poena, jednak onom LaMarcusa Aldridgea (šut 5/17) bio najbolji u Portlandovoj momèadi.

Rezultati:

Portland (6) – Phoenix (3) 90-99
(Webster 19p, 4s / Richardson 28p, 7s, Stoudemire 22p, 5il)
Phoenix je dobio seriju 4-2

San Antonio (7) – Dallas (2) 97-87
(Ginobili 26p, 5a, Duncan 17p, 10s, 5a / Nowitzki 33p, 5s, 4a)
San Antonio je dobio seriju 4-2

Latest Posts

NE PROPUSTITE