Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi imaju prvu meè loptu, Miami traži slamku spasa

I danas imamo na rasporedu dvije utakmice od kojih æe se jedna odigrati u 21.30 te æemo ju odgledati uživo a vjerujemo da neæe nedostajati drame i neizvjesnosti jer su Pacersi namirisali priliku i neæe jeftino prodati svoju kožu. Druga utakmica nam daje novi okršaj Clippersa i Spursa nakon što su igraèi San Antonia juèer napravili nevjerojatan preokret i otišli na 3-0 vodstvo.

Indiana Pacers – Miami Heat  (2-1)  21.30

Da li æe se Jamesovi snovi o naslovu veèeras rasplinuti? Nakon treæe utakmice u Indianapolisu koja je završila sa uvjerljivom pobjedom Indiane 94:75, Miami danas mora dobiti utakmicu jer æe se naæi u vrlo teškoj situaciji. Prva èetvrtina je završila 26:17 za goste, no u ostatku utakmice Pacersi su bili dominantni a Miami se polako raspadao, komadiæ po komadiæ. Kod Indiane su se istaknuli George Hill sa 20 koševa i Roy Hibbert sa double-double uèinkom od 19 koševa i 18 skokova. U momèadi Heata je najbolji bio Mario Chalmers sa 25 koševa, LeBron James je zabio 22, a Dwyane Wade samo 5. Sredinom treæe èetvrtine tijekom naleta Indiane, došlo je do verbalnog sukoba Erica Spoelstre i Dwyane Wadea. Spoelstra je to objasnio kao pod normalno i da nema nikakve ozbiljne svaðe u momèadi. Danas æe morati igrati mnogo bolje pod košem jer su David West i Roy Hibbert u prošloj utakmici imali prostora koliko su htjeli. Shane Battier i Mike Miller moraju pogaðati èiste šuteve, a Wade æe vjerovatno biti na uobièajenoj razini jer æe teško ponoviti dvije vrlo loše utakmice.

Oèekujemo jednu tvrdu utakmicu u kojoj prednost dajemo Miami Heatu koji ne može odigrati lošije od onog u treæoj utakmici.

Los Angeles Clippers – San Antonio Spurs  (0-3)  04.30

Clippersima oèito niti vodstvo od 24 poena nije bilo dostatno kako bi ubilježili prvu pobjedu nad briljantnim Spursima. Juèer su odigrali èudnu i na kraju se ispostavilo neozbiljnu utakmicu te se novim porazom doveli u nezavidnu situaciju. Veèeras æemo vidjeti koliko je juèerašnja utakmica utjecala na njih a velike su vjerojatnosti kako æe im ovo biti i posljednji susret. Pokazali su se kako su nedorasli protivnici ekipi koja sada veæ ima 17 uzastopnih pobjeda i Vinny Del Negro sa svojim igraèima više nema naèina kako im se suprotstaviti. Chris Paul je uvjerljivo najveæe razoèaranje ove serije. Ubacio je u prosjeku samo 9 poena po susretu uz 31% šut iz igre. Izvlaèi ga jedino 9 asistencija po utakmici no i to ne izgleda uvjerljivo kada se zna da gubi više od 5 lopti. Sa druge strane Tony Parker unatoè sliènom postotku šuta i identiènom broju asistencija zabija 17 poena i uz sjajnu podršku Duncana pa i ostatka ekipe suvereno koraèa kroz seriju. Pretpostavljamo da su mislima veæ u finalu protiv najvjerojatnije Oklahome ali Greg Popovich je preiskusan da bi mu ekipa zbog toga ušla u seriju slabijih rezultata. Zato i veèeras oèekujemo dinamiènu utakmicu a dosta poena u kojoj æe se opet bolje snaæi Spursi.

Spursi su u nevjerojatnom naletu i malo tko je mogao prognozirati da æe se njihov niz nepobjedivosti proširiti èak i na drugu rundu doigravanja. Vjerujemo da æe i veèeras ga nastaviti te suvereno proæi pored Clippersa i doèekati u finalu Zapada boljeg iz ogleda Thunder – Lakers.

Latest Posts

NE PROPUSTITE