Sunday, May 12, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi kažnjeni s četvrt milijuna dolara

Večeras je NBA liga izdala službeno priopćenje u kojem je izrečena kazna za San Antonio Spurse koji su odmarali četvoricu svojih ponajboljih igrača u utakmici protiv Miamija. Spursi će morati platiti 250.000 dolara kazne.

Ono što se cijeli dan očekivalo konačno se dogodilo. David Stern održao je svoju riječ da će Spursi biti “oštro” kažnjeni te je odlučeno da ekipa mora platiti četvrt milijuna dolara kazne, uz sljedeće priopćenje:

“Kazna se donosi na temelju zaključka iz sljedećih činjenica: Spursi su odlučili odmarati četiri svoja najbolja igrača tijekom utakmice u ranom dijelu sezone, a to im je bio i jedini posjet Miamiju u regularnom dijelu sezone. Ekipa usto nije pravovremeno obavijestila Miami, medije ni ligu o svojim namjerama. Pod svim tim okolnostima, zaključujem da su Spursi napravili štetu ligi i navijačima”, cijelo je priopćenje Davida Sterna.

Uz to, spominje se i da su Spursi prekršili pravilo, doneseno 2010. godine, koje govori protiv odmaranja igrača na način koji nije u skladu s najboljim interesima NBA lige.

Kazna nije prevelika, niti će nanijeti Spursima kakvu štetu. Taj iznos nije problem za platiti NBA ekipama, jedino je upitno jesu li opće trebali dobiti kaznu. Iz Sternovog priopćenja može se iščitati da su Spursi odabrali krivu utakmicu (protiv jedne od najboljih ekipa lige) i krivo vrijeme (početak sezone) za odmaranje najboljih igrača.

Ipak, ovom kaznom samo se otvaraju nova pitanja i bit će zanimljivo pratiti što će se dogoditi kada neka ekipa ponovi isto što je i Popovich napravio. Hoće li biti isto kažnjeni, ili će im se progledati kroz prste, ako dvoboj ne bude atraktivan kao Spurs – Heat? I što će biti na kraju sezone, kada ekipe koje nemaju šanse za doigravanjem žele povećati svoj broj poraza, a time i broj kuglica na draft lutriji? Na žalost, Stern je odlučio da neće odgovarati na pitanja novinara nakon objavljivanja kazne, tako da ćemo ipak morati još pričekati prije nego saznamo što ekipe smiju, a što ne smiju raditi, ako žele odmoriti pokojeg svog igrača.

Latest Posts

NE PROPUSTITE